Politie Groningen

Persberichten vrijdag 28 oktober 2005

Provincie Groningen 28-10-2005 -

Groningen: man met mes op zak aangehouden
De politie heeft donderdagnacht in de Gelkingestraat een 19-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor verboden wapenbezit. Het mes werd door het beveiligingspersoneel van een café tijdens zijn fouillering aangetroffen. De man werd overgedragen aan de politie. Het mes is inbeslaggenomen en na verhoor mocht de man het politiebureau weer verlaten.

Groningen: voetganger licht gewond door aanrijding
Bij een verkeersongeval op het Onderdoor in Groningen is donderdagmiddag een 55-jarige voetganger uit Hoogezand licht gewond geraakt, nadat hij was aangereden door een stadsbus. Deze werd bestuurd door een 51-jarige man uit Emmen. De Hoogezandster stak niet over op een zebrapad en werd over het hoofd gezien door de buschauffeur. Hij raakte licht gewond aan zijn hoofd. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek.

Groningen: autogordelcontrole
De politie heeft donderdagmiddag op het Damsterdiep een gordelcontrole gehouden. De politie controleerde in totaal 400 voertuigen. Zes automobilisten droegen geen autogordel en één voertuig was niet APK-gekeurd.

Sellingen: tractor en auto botsen
Een 38-jarige man uit Bourtange en een 18-jarige man uit Klazinaveen zijn donderdagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval in Sellingen. De 18-jarige jongen reed met zijn tractor en aanhangwagen op de Sellingerstraat in de richting van de Wischluiweg. De jongen hield niet zoveel mogelijk rechts, omdat er direct naast de rijbaan een boom in de berm stond. Hierdoor ontstond een aanrijding met de 38-jarige automobilist uit Klazienaveen, die op dezelfde weg de tractor tegemoet kwam. De personenauto is vervolgens 180 graden gedraaid en aan de linkerkant beschadigd. De tractor is na een boom te hebben geraakt over een sloot de bosjes ingereden. Beide bestuurders zijn met rug-, arm- en nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Leek: rijden onder invloed
De politie heeft donderdagnacht op de Oldenoert in Leek een 52-jarige man uit Leek aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij mogelijk te veel had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau bleek dat hij 1 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht de automobilist met een rijverbod het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: auto tegen boom
Een 22-jarige inwoonster van Stadskanaal en een 26-jarige inwoner uit Oude Pekela zijn donderdagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De vrouw reed met haar auto op het Noorderdiep in Stadskanaal en raakte de rechterberm. Door vervolgens naar links uit de berm te sturen werd het voertuig onbestuurbaar. De auto botste links tegen een boom in de berm. De vrouw en haar passagier zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De auto is flink beschadigd en door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Groningen, Julianaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 7500, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid:152 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.
Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2649, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid:101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 243, aantal overtredingen: 38, hoogst gemeten snelheid:92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Leens, Provincialeweg N361: aantal geregistreerde voertuigen: 680, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Veendam, van Stolvergweg: aantal geregistreerde voertuigen: 785, aantal overtredingen: 100, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.