AutoRai

Definitieve prijzen nieuwe Toyota Yaris bekend

(10/28/2005)
Deze volledig nieuwe Yaris - die 11 centimeter langer is dan zijn voorganger - is beschikbaar in vier verschillende uitrustingsniveaus en drie motorvarianten.
De Yaris is met een 1.0 VVT-i benzinemotor met 51 kW/69 pk leverbaar vanaf 12.490 euro en de dieseluitvoering, de 1.4 D-4D Linea Terra met 66 kW/90 pk, vanaf 18.390 euro. Ook is er een 1.3 VVT-i benzinemotor met 64 kW/87 pk leverbaar. De nieuwe Toyota Yaris staat medio december bij de dealers in de showroom.

Uitrustingniveaus
De nieuwe en ruimere Toyota Yaris wordt gekenmerkt door zijn zeer complete uitrusting. Zo is de basisuitvoering al voorzien van onder meer een radio/cd speler, ABS, Electronic Brakeforce Distribution (EBD) en Brake Assist, een Easy Flat achterbank voor een volledig vlakke laadvloer, airbags voor bestuurder en passagier, elektrisch bedienbare buitenspiegels en 14 inch stalen wielen met wieldoppen.

De Linea Terra uitvoering heeft, voor een meerprijs van 1.160 euro, onder andere standaard side airbags, 15 inch wielen, elektrisch bedienbare ramen vóór en centrale portiervergrendeling.

De Linea Sol is zeer aantrekkelijk geprijsd en heeft een meerprijs ten opzichte van de Linea Terra van 1.340 euro. De Linea Sol is qua luxe en veiligheid zeer compleet. Airconditioning is standaard, aangevuld met onder meer verwarmde buitenspiegels en een lederen stuurwiel voorzien van audiobediening. Maar vooral opvallend zijn de in totaal 9 airbags op de Linea Sol, met als primeur de knieairbag. De nieuwe Toyota Yaris beschikt overigens over 5 sterren in de EuroNCAP-test en is een van de veiligste in zijn segment.

De Linea Luna is uiteindelijk helemaal compleet met automatische airconditioning, mistlampen vóór en lichtmetalen wielen.

Op iedere motorvariant is een M-MT (Multi-Mode Transmissie) als optie verkrijgbaar.

De prijsstappen bij deze verschillende uitrustingen zijn als volgt. Van 1.0 VVT-i naar 1.3 VVT-i betaalt de consument een meerprijs van 600 euro. De meerprijs van de Linea Terra ten opzichte van de basisuitvoering bedraagt 1.160 euro. De prijsstap van een Linea Terra naar Linea Sol uitvoering is 1.340 euro en van een Linea Sol naar een Linea Luna 1.390 euro.

Nieuwe dieselmotor, voor de zakelijke markt
Mede dankzij de stille en snelle 1.4 D-4D 66 kW/90 pk dieselmotor streeft Toyota naar een vergroting van het marktaandeel in dit deel van de zakelijke markt. De prestaties van deze nieuwe Toyota Yaris, die is uitgerust met aluminium dieselmotor, zijn opzienbarend. Bij een sprint rijdt deze Toyota in 10,7 seconden naar 100 km/h en heeft een top van 175 km/h. Bij gecombineerd rijden in de stad en op buitenwegen is het brandstofverbruik 4,5 km/l (volgens ECE-norm).