Politie Hollands Midden

Datum: 28 oktober 2005

Katwijk Statiegeldflessen uit magazijn gepakt

Een 13-jarige Katwijker is donderdag 27 oktober betrapt door een medewerker van een supermarkt aan het Bosplein toen hij een aantal lege statiegeldflessen uit het magazijn pakte. De Katwijker heeft de flessen in het statiegeldapparaat geplaatst en wilde hierna met het bonnetje statiegeld innen bij de kassa. De bedrijfsleider werd ingeseind en heeft de jongen aangehouden.

Leiden Aanhouding na diefstal fiets

De politie heeft donderdagavond, 27 oktober, een 27-jarige man uit Oegstgeest aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Een surveillerende politie-biker zag op het Kamerlingh Onnesplein de man over de fiets gebogen staan en zich druk bezighouden met het kabelslot. Het slot werd vervolgens weggegooid waarna de man op de fiets stapte en wegreed. De agent zag dat het slot was doorgeknipt en is de man direct achterna gefietst en heeft hem klemgereden. De Oegstgeestenaar werd hierop aangehouden voor diefstal van de fiets.

Alphen aan den Rijn Illegaal vuurwerk in beslag genomen Agenten hebben op donderdag 27 oktober, omstreeks 22.30 uur, een 20-jarige Alphenaar aan gehouden op De Bijlen. De agenten hadden een melding gehad dat er vanuit een groep jongeren vuurwerk was afgestoken. Ter plaatse verklaarde de groep dat zij geen vuurwerk hadden afgestoken. Omdat de agenten de auto's van de groep wilden doorzoeken gaf de 20-jarige Alphenaar direct aan wel vuurwerk in zijn auto en thuis te hebben. Dit bleek illegaal vuurwerk te zijn. Zowel het vuurwerk in zijn auto als in zijn huis is door de agenten in beslag genomen. De politie probeert uit te zoeken wat de herkomst van het vuurwerk is.

Leiderdorp Aanhouding op verdenking diefstal bromfiets

Een motoragent heeft donderdagavond, 27 oktober, een 16-jarige bromfietser uit Leiderdorp aangehouden op verdenking van diefstal van de bromfiets. De agent zag de bromfietser zonder achterverlichting over de Buitenhoflaan rijden en hield hem staande voor een controle. De Leiderdorper bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat en bij controle van het bromfietsplaatje bleek dat de snorfiets als gestolen gesignaleerd stond. De Leiderdorper werd hierop aangehouden voor verder onderzoek rond de diefstal. Tegen de Leiderdorper wordt proces verbaal opgemaakt.

Bodegraven Motorrijder onderuit De politie heeft donderdag 27 oktober, omstreeks 16.40 uur, een spoedtransport begeleid naar het Utrechts Medisch Centrum. Een motorrijder reed op de Burgemeester Kremerweg in de richting van de N11 toen hij vermoedelijk door een klapband de macht over het stuur kwijt raakte en viel. De motorrijder een 38-jarige man uit Waarder is met zijn motor in de berm terecht gekomen. De motorrijder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Gouda Verkeersongeval De politie spoedde zich donderdag 27 oktober, omstreeks 16.50 uur, naar de Nijverheidsstraat waar een aanrijding tussen twee personenauto's had plaatsgevonden. Een automobilist uit Waddinxveen (leeftijd onbekend) stond stil op de Nijverheidsstraat, met de voorzijde in de richting van de Nieuwe Gouwe Oostzijde. Op een gegeven moment voerde hij een bijzondere verrichting uit, hij reed achteruit, waarbij hij geen voorrang gaf aan achteropkomende 52-jarige automobilist uit Gouda. De Waddinxvener is met nekklachten overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De Gouwenaar kon na een check-up van het ambulancepersoneel zijn weg vervolgen.

Reeuwijk Kettingbotsing op A12 Agenten haastten zich donderdag 27 oktober, omstreeks 16.20 uur, naar de A12 ter hoogte van Reeuwijk waar een aanrijding tussen twee personenauto's en een ambulance had plaatsgevonden. Ter plaatse bleek het ambulancepersoneel inmiddels een gewonde van de kettingbotsing te verzorgen. Een tweede automobilist, de vermoedelijke veroorzaker van de aanrijding, had te voet de plaats van het ongeluk verlaten. De politie heeft de man opgespoord en vervolgens verhoord. Hij verklaarde dat hij op de Rijksweg A12, komende vanuit Den Haag, niet meer op tijd had kunnen stoppen voor afremmend verkeer voor hem. Hij botste op de personenauto voor hem, welke vervolgens weer op de ambulanceauto daarvoor opbotste. De bestuurder van de ambulance, een 45-jarige Zoetermeerder, had nekklachten. De automobilist van de andere auto, een 55-jarige man uit Montfoort, klaagde eveneens over zijn nek. De verdachte bestuurder bleek later op het bureau, een 45-jarige Amsterdammer, was ook niet in bezit van een geldig rijbewijs. Zijn rijbewijs was eerder ingevorderd wegens het rijden onder invloed. De politie zet het onderzoek naar de verdachte voort.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --