Binnensticht, 10.40 uur

Utrecht 28-10-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Verkeersongeval

DE BILT Op donderdagmiddag is een 48-jarige fietser uit Utrecht gewond geraakt bij een aanrijding.

Omstreeks 15.35 uur fietste hij op de Groenekanseweg in de richting van Weltevreden. Uit tegenovergestelde richting kwam een 23-jarige automobilist uit Utrecht, die linksaf de 1e Brandenburgerweg in wilde slaan. Door nog onbekende reden ontstond een aanrijding tussen de automobilist en de fietser.

De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht, via 0900-8844.

Snelheidscontrole

DE BILT De politie heeft op donderdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Utrechtseweg. Er werden 1036 voertuigen gecontroleerd. In totaal reden 82 automobilisten harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 125 km/u.

Onder invloed

BILTHOVEN Op donderdagavond is een 30-jarige man uit Maartensdijk aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol zijn bromfiets bestuurde.

Omstreeks 20.05 uur werd hij gecontroleerd op de Noorderkroon. Bij hem werd een alcohollucht waargenomen en hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 545 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

BUNNIK In de nacht van donderdag op vrijdag is een 23-jarige automobilist uit Werkhoven aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 01.10 uur werd hij gecontroleerd op de provinciale weg N 229. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 530 ug/l uit. Met een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal keerde hij huiswaarts.