Stad Utrecht 10.45 uur

Utrecht 28-10-2005 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Openlijk geweld: getuigen gezocht

UTRECHT Woensdag 26 oktober werd op het Vredenburg een 14-jarige jongen uit Utrecht mishandeld door een groep jongens.

De jongen zat omstreeks 11.25 uur in stadsbus 5 richting het station en wilde overstappen op het Vredenburg. Uit het niets werd de jongen tegen zijn benen getrapt. Toen hij zich omdraaide zag hij dat er vijf jongens tegenover hem stonden. De jongen werd meerdere malen geduwd en kwam ten val ter hoogte van het fietspad. Ook daarna werd hij met geweld vastgehouden en met een steekwapen bedreigd. Een onbekend gebleven man schoot de jongen te hulp waardoor hij kon wegkomen. De vijf jongens renden vervolgens achter de onbekende man aan richting Amsterdamsestraatweg.

Signalement verdachten: blanke jongens van 16 a 17 jaar oud, geschoren haar, droegen allen zwarte jacks, blauwe spijkerbroeken en kistjes (schoenen). Vier van de vijf jongens hadden een normaal postuur, één was fors.

De onbekend gebleven (licht getinte) man (met baard en een wit hoedje) die de 14-jarige jongen te hulp kwam, heeft zich niet meer bij de politie gemeld. De politie wil graag met hem in contact komen voor een getuigenverklaring. Gezien de plaats en het tijdstip, is het waarschijnlijk druk geweest ten tijde van het incident. Alle andere getuigen die de politie kunnen helpen bij het onderzoek, kunnen bellen met de politie van het district Marco Polo, via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.

Verkeersgedrag eindigt in aanhouding

UTRECHT Op de Marnixlaan werd donderdag een bestuurder aangehouden naar aanleiding van zijn verkeersgedrag. Tevens beledigde hij agenten en toonde hij verzet bij zijn aanhouding.

Agenten zagen omstreeks 17.30 uur op de Paardenplein een bestelauto die vanuit de Catharijnebaan kwam door het rode verkeerslicht rijden. Op de Amsterdamsestraatweg reed bestuurder over de busbaan en sloeg rechtsaf de Herenweg in en reed vervolgens tegen het verkeer in. Agenten bleven het voertuig tot de Marnixlaan volgen. Hier werd hij door een motoragent tot stilstand gebracht. De bestuurder begon de agenten te bedreigen en te beledigen en verzette zich hevig tijdens de aanhouding. Met gepast geweld werd de verdachte, een 34-jarige man uit Utrecht, geboeid en overgebracht naar het politiebureau. De man bleek een veelpleger te zijn die net weer was vrijgekomen. Ook bleek de man nog diverse boetes open te hebben staan. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Hij moet zich voor de rechter verantwoorden.

Aanhoudingen verdachten heling of diefstal bromfiets

UTRECHT Op de Ab Harrewijnstraat hield de politie twee jongens aan. Zij worden verdacht van heling of diefstal van een bromfiets.

Omstreeks 16.00 uur zag een politieagent op de Melissekade een tweetal personen rijden op een gestolen bromfiets. Deze bromfiets werd afgelopen zaterdag gestolen vanaf de Meerndijk. Na achtervolging werd één van de verdachte, een 14-jarige jongen uit Utrecht, voor een woning op de Groenedijk staande gehouden. Hij kon geen identiteitskaart tonen, waarna hij werd aangehouden. De jongen verzette zich tegen zijn aanhouding en beledigde de agenten. Hij werd met gepast geweld in de politieauto geplaatst en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Agenten vroegen vervolgens aan een bewoner van de woning of ze even in de woning en in de schuur mochten kijken. Hier troffen ze brommeronderdelen aan en de kentekenplaat van de gestolen bromfiets. Hierop kon ook de tweede verdachte, een 16-jarige jongen uit Utrecht, even later worden aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek. Beide ouders van de minderjarige verdachten werden in kennis gesteld.

Technische verkeerscontrole op aanhangwagens

UTRECHT Donderdagmiddag hield de politie op de Schaverijstraat een technische verkeerscontrole op aanhangwagens, waarbij 43 bekeuringen werden geschreven voor o.a. overschrijding van de maximale massa van de aanhangwagen, het niet in orde hebben van de losbreekreminrichting en/of kentekenplaat, uitstekende of losliggende lading.

Scootercontrole

UTRECHT Op het Salvador Allendeplein en de omgeving van het Oppenheimplein/Plantage werd woensdag een scootercontrole gehouden.

De politie controleerde op deze locaties in totaal 89 bromfietsen. 46 Bestuurders hadden alles in orde. Er werden 75 bekeuringen geschreven voor o.a. een te hoge constructiesnelheid, het niet hebben van een bromfietscertificaat en het niet dragen van de helm. Tevens werden twee bromfietsers in beslag genomen i.v.m. dat deze niet verzekerd was en één voor onderzoek aan het framenummer. Eén persoon, een 19-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden i.v.m. een vals framenummer.

Snelheidscontrole

UTRECHT Agenten hielden woensdag van 14.15 15.15 uur op de Atoomweg een snelheidscontrole. In totaal werden twaalf automobilisten bekeurd wegens een te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/u, waar een snelheid van 50 km/u is toegestaan.

Vandalisme

UTRECHT De politie hield op de Van Sijpesteijnkade/Stationsplein twee jongens aan wegens baldadigheid/vernieling.

Op camerabeelden van de politie was omstreeks 04.30 uur te zien dat twee jongens bezig waren met het vernielen van een verkeersbord en het in het water gooien van een fiets. Agenten hielden even later deze twee verdachten, een 16-jarige jongen en een 17-jarige beiden uit Naarden, aan voor baldadigheid. De ouders werden in kennis gesteld. De jongens vergoeden de schade van het verkeersbord en kregen een bekeuring voor baldadigheid.