Vluchtelingenwerk Nederland

27-10-2005 / persbericht

VluchtelingenWerk Nederland: 'Brandveiligheid Schiphol al langer in geding'

VluchtelingenWerk Nederland stelde de brandveiligheid van het cellencomplex op Schiphol al eerder aan de orde. Recentelijk nog vroeg de organisatie aan Justitie om uitleg. Geantwoord werd dat aan verbetering werd gewerkt. Bij de brand van afgelopen nacht zijn elf slachtoffers gevallen. Het is bij VluchtelingenWerk nog niet bekend of zich ook asielzoekers onder de slachtoffers bevinden

In het cellenblok op Schiphol is al twee keer eerder brand geweest. Zo'n anderhalf jaar geleden - een week voor de opening - was de eerste keer. Circa een jaar geleden heeft een kleinschalige brand plaats gevonden. Na de eerste brand is er een onderzoek gedaan naar de brandveiligheid. Aanbevolen werd onder meer dat er brandwerende deuren moesten komen en dat alle deuren centraal moesten kunnen worden geopend.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid, onder leiding van Pieter van Vollenhoven, doet onderzoek naar de brandveiligheid op het cellencomplex op Schiphol. VluchtelingenWerk Nederland zal haar bevindingen onder de aandacht van de raad brengen.