Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht 28-10-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Onder invloed

WOERDEN Donderdagavond 27 oktober werd een verdachte van rijden onder invloed aangehouden.

Omstreeks 23.50 uur zagen surveillerende agenten een 47-jarige automobilist op de Wulverhorstbaan in zijn woonplaats rijden. Zij besloten hem aan een blaastest te onderwerpen. Hieruit bleek dat hij vermoedelijk onder invloed was en dus werd de Woerdenaar aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de man 535 ug/l in zijn lichaam had. Naast een rijverbod van 5 uur, kreeg de man proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

BREUKELEN Donderdagmiddag werd een automobilist betrapt op rijden onder invloed, nadat hij een aanrijding had veroorzaakt. Agenten werden omstreeks 15.35 uur naar de Straatweg gestuurd omdat twee automobilisten met elkaar in botsing waren gekomen. Een 41-jarige man uit Kaag reed over Markt uit de richting van De Danne. Hij verleende op het T-kruispunt geen voorrang aan de voor hem van links komende 23-jarige automobilist uit Maarssen die voorrang had. Er ontstond alleen materiële schade. De 41-jarige man bleek na een blaastest echter teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

De uitslag van de ademanalyse op het politiebureau bedroeg 760 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, hij kreeg een algeheel rijverbod van 9 uur en proces-verbaal is opgemaakt.

Verkeerscontrole

VREELAND Donderdag 27 oktober hield de politie van 13.45 tot 14.45 uur een verkeerscontrole op de provinciale weg N201. In totaal werden 11 bekeuringen uitgereikt aan bestuurders die hun autogordel niet droegen. Twee bestuurders kregen een boete omdat zij mobiel belden terwijl zij aan het rijden waren.

Hennep

MAARSSEN Donderdagmorgen 27 oktober werd een man aangehouden voor het hebben van een hennepkwekerij.

Omstreeks 09.30 uur stelde de politie een onderzoek in in een woning aan het Zebraspoor. Agenten troffen ongeveer 40 plantjes aan en allerlei restmateriaal en apparatuur die wezen op een kwekerij. Alle spullen zijn uit de woning gehaald en vernietigd. Een 32-jarige man uit Maarssen is aangehouden voor het overtreden van de opiumwet en diefstal van stroom.

Schennispleger aangehouden

WOERDEN Donderdagmiddag 27 oktober werd een verdachte van schennispleging aangehouden.

Een 16-jarig meisje uit Woerden belde de politie toen zij omstreeks 14.50 uur op de De Kruipin geconfronteerd werd met een schennispleger. Het meisje fietste langs een geparkeerde auto en zag dat daar een man inzat, die zichzelf bevredigde. Dankzij haar snelle reactie, troffen de gewaarschuwde agenten de man nog in zijn auto aan. De man, een 40-jarige inwoner van Venlo, is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

De politie zoekt nog getuigen die de man op de genoemde plaats ook schennis hebben zien plegen. Deze getuigen kunnen bellen met de politie van het district Rijn & Venen, via tel: 0900-8844.

Verkeersongeval

ABCOUDE Donderdagmiddag vond een verkeersongeval plaats waarbij een bromfietser gewond raakte.
Een 34-jarige automobiliste uit Vinkeveen reed over het Dokter van Doornplein en wilde in een bocht naar links een geslotenverklaring inrijden. Zij zag daarbij de tegemoet komende bromfietser over het hoofd met een aanrijding tot gevolg. De bromfietser, een 18-jarige man uit Baambrugge, liep flink letsel op aan onder andere zijn benen en hoofd. Hij is per ambulance naar het AMC in Amsterdam vervoerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval. Tegen de vrouw zal proces-verbaal worden opgemaakt.