Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - man aangehouden na overlast en belediging
Publicatiedatum: 28-10-2005 11:32:56

Een 38-jarige bewoner van de wijk Spoorhoek is donderdagavond door de Arnhemse politie aangehouden wegens overlast en belediging. Agenten waren al eerder bij de man langs geweest omdat hij geluidsoverlast zou veroorzaken. Nadat de Arnhemmer de wacht was aangezegd kreeg hij wel een bekeuring voor het drinken van alcohol op straat. Even later konden de agenten wederom opdraven naar het adres van de Arnhemmer omdat er weer geklaagd was over geluidsoverlast. Door de agenten werd inderdaad geluidsoverlast geconstateerd. Toen zij de Arnhemmer daarvoor een proces-verbaal wilden geven begon de man de agenten uit te schelden. Daarop werd de Arnhemmer aangehouden. De man is later op de avond met enkele processen-verbaal naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - hennepkwekerij ontmanteld

Publicatiedatum: 28-10-2005 11:31:56

De Arnhemse politie heeft donderdagochtend in een woning in de wijk Malburgen een hennepkwekerij ontmanteld. Agenten stuitten bij een onderzoek op de zolder van de woning op ruim 650 planten. De hennep en de kwekerijapparatuur werden in beslag genomen en zijn later vernietigd. In het pand werd niemand aangetroffen. Naar de verantwoordelijken voor het in bedrijf houden van de kwekerij wordt nog gezocht. Door het energiebedrijf werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. Daarom is de stroommeter meegenomen en de stroom van het pand afgesloten. Volgens de politie zou de opbrengst van de kwekerij naar schatting ruim 40.000 bedragen. Anonieme tips waren aan leiding tot het instellen van het onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - winkeldief opgepakt

Publicatiedatum: 28-10-2005 11:31:23

Beveiligingspersoneel van het winkelcentrum Kronenburg heeft donderdagavond een 35-jarige Arnhemmer in de kraag gevat en aan de politie overgedragen wegen winkeldiefstal. De man zou bij een van de winkels een koffiezetapparaat en een strijkijzer hebben gepakt en daar doodgemoedereerd mee naar buiten zijn gelopen zonder af te rekenen. De winkelbeveiligers waren daar getuigen van en staken daar een stokje voor. De man gaf toe met opzet de spullen te hebben gepakt om ze te stelen. De buit is aan de zaak teruggegeven. De Arnhemmer wordt beschouwd als een zogenoemde veelpleger en is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - snelheidscontroles Arnhem-Veluwezoom

Publicatiedatum: 28-10-2005 11:30:52

Bij twee snelheidscontroles in het politiedistrict Arnhem-Veluwezoom zijn donderdag 10 hardrijders beboet. Van ruim 1300 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De politie controleerde in de ochtenduren op de Doesburgsedijk in Dieren met behulp van de Lasergun. Van de 50 gecontroleerde bestuurders bleken er 3 het gaspedaal te diep hebben ingetrapt. Op de Koningsweg in Arnhem werden gedurende de middaguren 7 hardrijders betrapt. De radar telde daar 1320 passanten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden