Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 25 oktober 2005

Onderhoudssubsidie gemeentelijke monumenten
Drie verzoeken om subsidie voor onderhoud aan een gemeentelijk monument worden ge-honoreerd. Het college heeft subsidiebedragen vastgesteld voor onderhoudswerkzaamheden aan het (horeca)pand Vrijthof 26 en de woonboerderijen Groot Loo 9 en Groot Loo 22.

Evaluatie communicatiebeleid
Het communicatiebeleid - zoals beschreven in de nota uit 2001 - is geëvalueerd. De evaluatie wordt ter kennis gebracht van de gemeenteraad. De verdere ontwikkeling van het communicatiebeleid wordt in gang gezet bij aanvang van de nieuwe raadsperiode. De nieuwe gemeenteraad wordt daar - via een werkgroep - nadrukkelijk bij betrokken.

Voorstellen aan de gemeenteraad

Voorbereidingsbesluit Julianastraat 41 en 43, Diessen Brameco Zon wil op haar voormalige bedrijfslocatie starterswoningen, zorg-, starters- en seniorenappartementen en commerciële ruimten realiseren. Om mee te kunnen werken aan de ontwikkeling van dit plan - dat niet past binnen het ter plaatse geldende bestemmingsplan - nam de raad in januari 2005 een voorbereidingsbesluit. Aangezien de procedures nog niet zijn afgerond en het voorbereidingsbesluit slechts één jaar geldig is, wordt voorgesteld een nieuw voorbereidingsbesluit te nemen.