Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 oktober 2005

Auto in sloot, bestuurder gewond

Automobilist raakt door nog onbekende oorzaak in sloot en wordt gewond naar ziekenhuis gebracht

Denekamp

Donderdagavond 27 oktober werd omstreeks 23.45 uur gemeld dat aan de Johanninksweg in Denekamp een auto in de sloot zou liggen. Ter plaatse werd de auto aangetroffen en achter het stuur zat een 33 jr. man uit Denekamp, die niet aanspreekbaar was. Door de ter plaatse gekomen brandweer is de 33 jr. uit zijn auto gehaald en door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. I.v.m. mogelijk alcoholgebruik is in het ziekenhuis door een gemeentearts een bloedproef afgenomen. Hoe de 33 jr. met zijn auto in de sloot terecht is gekomen, is nog niet bekend. De auto is afgesleept. (05-136620)

Aanhouding na mishandeling

Jongen aangehouden na mishandeling van twee anderen

Hengelo

Door een getuige werd vrijdagmorgen 28 oktober om ongeveer 04.40 uur op de Brinkstraat in Hengelo aan surveillerende politiemensen doorgegeven dat een eindje verderop aan de Brinkstraat een vechtpartij gaande was. De politiemensen zagen een aantal mensen bij elkaar staan en op het moment dat zij in zicht kwamen, renden er twee weg en reed er een op een scooter weg. Een van de wegrennende personen, een 18 jr. Enschedeër, kon worden aangehouden. Later bleek dat hij een van de twee was geweest die klappen had uitgedeeld. Uit een gesprek met twee jongens, een Hengeloër van 19 en een Deldenaar van 20, bleek dat deze twee door de anderen waren lastiggevallen en klappen van hen hadden gekregen, zonder dat daar aanleiding voor was geweest. Een onderzoek zal worden ingesteld en de 18 jr. is opgesloten. (05-136642)

Aanhouding na bedreiging

Man aangehouden na bedreiging met de dood van café-eigenaar

Hengelo

Werd vrijdagmorgen 28 oktober om ongeveer 03.00 uur doorgegeven dat in een horecagelegenheid aan de Langestraat in Hengelo, problemen waren. Later bleek dat in het café een 36 jr. Hengeloër had gezeten die voor deze zaak een lokaalverbod had. De eigenaar, een 40 jr. Hengeloër, had de man te kennen gegeven dat hij de zaak moest verlaten. Hierop was de 36 jr. naar buiten gegaan en had de eigenaar daarop diverse keren met de dood bedreigd. Toen de 36 jr. in de gaten had dat de politie werd gebeld, was hij weggelopen. De eigenaar van het café wilde aangifte van bedreiging doen, waarop de 36 jr. in de omgeving werd aangetroffen en aangehouden. Met de nodige moeite kon hij worden overgebracht naar het bureau, waarbij ook de politiemensen diverse keren door hem werden bedreigd. Aan het bureau is hij voor verder onderzoek opgesloten. (05-136626)

Rijden onder invloed

Automobilist aangetroffen met 1.53 promille, rijbewijs ingevorderd

Daarlerveen

Bij een controle bleek dat een 31 jr. automobilist uit Daarlerveen, te veel alcoholische versnaperingen had gehad. De man werd op de Nieuwstraat in zijn woonplaats gecontroleerd. De ademanalyse wees 1.53 promille uit en zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-136614)

Aangever ziet man met zijn fiets

Man aangehouden die door aangever wordt gezien met de fiets die als gestolen was opgegeven

Enschede

Een 22 jr. Enschedeër had op 22 oktober jl. aangifte gedaan van diefstal van zijn fiets. Donderdagavond 27 oktober om ongeveer 18.30 uur zag hij op het Molenplein in Enschede een man lopen met zijn fiets. Hij sprak hierop politiemensen aan die in de buurt waren, waarop de man met de fiets, een 40 jr. Enschedeër, kon worden aangehouden. De 40 jr. bleek dusdanig onder invloed van de nodige alcohol te zijn, dat hij niet in staat was om een verklaring af te leggen. In eerste instantie is hij dan ook ter ontnuchtering opgesloten. In de loop van vrijdag de 28e zal de 40 jr. worden afgehoord en zal de fiets naar de rechtmatige eigenaar teruggaan. (05-134279)

Aanhouding na poging zware mishandeling politieman

Man aangehouden die in ziekenhuis probeert politiemensen te mishandelen

Enschede

Donderdagavond 27 oktober om ongeveer 20.15 uur werd gemeld dat op de hoek Pathmossingel - Usselerweg in Enschede, een man niet aanspreekbaar op straat lag. Bleek te gaan om een 44 jr. Enschedeër die door een ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hier werd geconstateerd dat de man zwaar onder invloed van de nodige alcohol verkeerde. Medisch gezien was er geen bezwaar dat hij het ziekenhuis kon verlaten. Zelfstandig kon hij dit echter niet en werd de politie gewaarschuwd. Deze troffen de man in diepe slaap op een bed van de eerste hulp aan. Besloten werd om de man mee te nemen naar het bureau en hem daar zijn roes uit te laten slapen. Een arts maakte de 44 jr. wakker, waarop deze direct wilde vechten en met de nodige materialen in de richting van de politiemensen begon te gooien. Een van de politiemensen werd met een rolstoel geraakt. Door gebruik te maken van pepperspray kon de 44 jr. met de nodige moeite onder controle worden gebracht en werd hij aangehouden. Op weg naar het bureau en ook aan het bureau werden de politiemensen diverse keren met de dood bedreigd. De 44 jr. is voor verder onderzoek opgesloten. Door de politieman die met de rolstoel is geraakt, is aangifte van poging tot zware mishandeling gedaan. (05-136549)

Aanhoudingen na belediging

Twee mannen aangehouden die politiemensen beledigen

Enschede

In de nacht van donderdag de 27e op vrijdag de 28e oktober zijn een tweetal personen in de binnenstad van Enschede aangehouden die het nodig vonden om politiemensen, die normaal hun werk aan het doen waren, te beledigen. Om ongeveer 04.15 uur was dit het geval met een 25 jr. man uit Zandvoort die politiemensen zonder enige aanleiding uitschold. Om 04.45 uur deed een 19 jr. Enschedeër dit. Beiden zijn aan het bureau opgesloten en in de loop van de vrijdag afgehoord. Proces-verbaal tegen hen wordt opgemaakt. (05-136640 - 05-136639)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --