Lekstroom, 11.25 uur

Utrecht 28-10-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Geweld en vernielingen

NIEUWEGEIN Donderdagavond kreeg de politie om 23.00 uur de melding van een vechtpartij op de Palestrinastraat. Ter plaatse troffen de agenten meerdere personen aan, waaronder een 33-jarige vrouw, die verklaarde dat zij geslagen was en dat er vernielingen waren gepleegd aan haar woning. Een getuige had het kenteken van de auto genoteerd waarmee de verdachte zich uit de voeten had gemaakt. Aan de hand daarvan konden de agenten de verdachte, een 29-jarige man uit IJsselstein, elders aanhouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Politie zoekt doorgereden bestuurder

NIEUWEGEIN - De politie stelt een onderzoek in naar de bestuurder van een witte personenauto, mogelijk van het merk Nissan, type Micra. Die was afgelopen woensdag 26 oktober omstreeks 08.30 uur betrokken bij een aanrijding met een fietser. De 12-jarige fietser uit Nieuwegein reed op de Handelskade in de richting van de Graaf Florisweg. Vanaf de Henri Dunantlaan kwam de bestuurder van de witte Nissan de kruising opgereden met de Handelskade. Hij zou geen voorrang hebben verleend aan de fietser waardoor er een aanrijding ontstond. De bestuurder stapte uit en informeerde nog wel naar de toestand van fietser. Hierna stapte hij weer in zijn auto en is doorgereden. De fietser is zelf voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. Daar bleek dat hij een aantal kneuzingen had opgelopen.

De politie vraagt de bestuurder zich alsnog te melden. Mogelijke getuigen kunnen zich ook melden op telefoonnummer 0900-8844.

Steekpartij

IJSSELSTEIN Donderdagavond omstreeks 23.55 uur kreeg de politie de melding van een ruzie op het Arizonahof. Agenten die ter plaatse kwamen, hoorden veel geschreeuw in de straat en zagen twee mannen die op het punt stonden elkaar met een steekwapen te lijf te gaan. Om deze situatie te stoppen, dreigden de agenten pepperspray en de wapenstok te gebruiken. Hiervan hoefden zij geen gebruik te maken, maar wel pasten de agenten fysiek geweld toe om de beide mannen naar de grond te brengen en te boeien. Zij merkten dat één van de mannen, een 52-jarige IJsselsteiner, al bloedde en lieten met spoed een ambulance komen. Die vervoerden de man naar het ziekenhuis, waar hij behandeld werd aan zijn verwondingen. De man verliet vervolgens vrijwillig het ziekenhuis, waarna hij direct werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De andere man, een 66-jarige IJsselsteiner, werd ook aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De politie onderzoekt de aanleiding en de toedracht van de steekpartij.

Verkeer

VIANEN Donderdagmiddag hield de politie van 14.00 tot 14.45 een verkeerscontrole op de Lange Dreef. Acht bestuurders kregen een bekeuring omdat zij te snel reden en 2 bestuurders droegen geen autogordel.

Helers aangehouden

IJSSELSTEIN Donderdagavond werden twee verdachten van helding van een fiets aangehouden.

Omstreeks 19.20 uur zagen surveillerende agenten op de Griekenlandweg een fiester zonder verlichting rijden. De agenten wilden de fietser, een 15-jarige jongen uit IJsslestein, hiervoor bekeuren, maar de jongen dacht er anders over. Hij probeerde aan de agenten te ontkomen, maar reed zichzelf uiteindelijk de bosjes in. De jongen had ook geen identificatie bij zich en bij nadere inspectie bleek dat het framenummer uit de fiets gevijld was. De jongen werd aangehouden. Later meldde een 38-jarige IJsselsteiner zich aan het politiebureau die verklaarde dat hij de fiets had gekocht en de 15-jarige op zijn fiets liet rijden. Ook hij werd aangehouden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Softdrugs

NIEUWEGEIN Donderdagavond omstreeks 22.30 uur werden twee verdachten van het overtreden van de opiumwet aangehouden. Surveillerende agenten zagen op de Harmonielaan een auto geparkeerd staan met daarin twee inzittenden. Toen de agenten de mannen aanspraken, zagen zij enkele zakjes softdrugs uit de auto vallen. De mannen werden verzocht uit de auto te stappen en werden gefouilleerd. In totaal troffen de agenten ongeveer 10 zakjes wiet aan, een voorgedraaide joint en een zakje met hennepzaadjes. Beide mannen, een 19-jarige Utrechter en een 20-jarige Utrechter, zijn aangehouden. Na verhoor is de 20-jarige man weer in vrijheid gesteld, de 19-jarige man is ingesloten.