1e persbericht van vrijdag 28 oktober 2005

Eindhoven 28-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dealers en gebruikers harddrugs aangehouden

De politie heeft donderdagavond bij een actie in de binnenstad van Eindhoven elf personen aangehouden. Twee van hen, een 41-jarige en een 25-jarige Eindhovenaar, worden verdacht van de handel in drugs. Zij zijn ingesloten voor verder onderzoek. De andere aangehouden personen, Eindhovense mannen en vrouwen in de leeftijd van 25 tot 43 jaar, waren in het bezit van kleine hoeveelheden harddrugs. Zij konden na verhoor naar huis en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Enkele van hen kregen ook een gebiedsontzegging.

De actie werd gehouden omdat er rond het NS-station en op de Markt veel overlast is van drugsdealers en gebruikers. De overlast bestaat uit vechtpartijtjes, lastig vallen van reizigers, vervuiling en onveiligheidsgevoelens van passanten. Zestien politiemensen deden mee aan de actie.

Eindhoven: Getuigen gezocht van aanrijding

Een 13-jarig meisje uit Eindhoven heeft donderdagavond rond 19.20 uur een enkel gebroken bij een aanrijding op de kruising Mercuriuslaan/Airbornelaan. Zij is opgenomen in een ziekenhuis. Toen ze op haar fiets over het fietspad van de Airbornelaan reed en de Mercuriuslaan wilde oversteken, werd ze geraakt door een auto die daar rechtsaf sloeg en haar geen voorrang verleende. De automobilist is vervolgens doorgereden. De politie is nu naar hem op zoek. Hij zou in een witte Mercedes bestelbus hebben gereden. Mensen die de aanrijding hebben gezien of die weten wie of waar de bestuurder is, kunnen bellen met de politie in Woensel-Noord via 0900-8844.

Eindhoven: Man aangehouden na bedreigen vriendin

De politie heeft donderdagavond rond 22.45 uur een man van 35 jaar uit Eindhoven aangehouden op de Eeckhoutstraat. Hij zou kort daarvoor zijn 31-jarige vriendin in hun woning in Tongelre met een mes hebben bedreigd. Ook zou hij het mes in haar richting hebben gegooid. Daarna is hij er vandoor gegaan. De gewaarschuwde politie trof de man even later aan op de Eeckhoutstraat. Hij is aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachte van mishandelen van echtgenote aangehouden

Op het Lavendelplein heeft de politie vrijdagochtend rond 8.30 uur een man van 47 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij zou kort daarvoor zijn 25-jarige echtgenote in hun woning in Eindhoven-Stratum hebben mishandeld door haar in haar gezicht en tegen een arm te slaan. Daarna is hij er vandoor gegaan. De gewaarschuwde politie zag hem vervolgens op het Lavendelplein lopen. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Helmond: Beschermengeltje helpt niet

Op de Veestraat is donderdag om 16.50 uur een 39-jarige Helmonder aangehouden. De man had even daarvoor uit een winkel aan de Veestraat een beeldje, voorstellende een beschermengeltje, weggenomen. Het engeltje bleek niet te werken want een politieman, die in vrije tijd aan het winkelen was, zag de diefstal. Hij ging achter de man aan, legitimeerde zich en hield de man aan. Deze wilde weglopen en dreigde de politieman te zullen bijten. Zover kwam het niet, de winkeldief werd naar het bureau gebracht en ingesloten. Het engeltje staat weer in de winkel.

Helmond: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Prins Karelstraat zijn een videorecorder en een schotelantenne weggehaald. Dat gebeurde tussen dinsdagavond 18.00 uur en donderdagavond 18.15 uur. Een zijraam van de woning is vernield.

Leende: Snorfietster verleende geen voorrang

In het derde persbericht van donderdag 27 oktober staat in het bericht Leende: Vrouw gewond bij aanrijding dat de 39-jarige automobilist uit Valkenswaard geen voorrang verleende aan de 50-jarige snorfietster uit Abcoude. De automobilist reed echter op een voorrangsweg en de vrouw stak die voorrangsweg plotseling over.

Geldrop: Fietster gewond bij aanrijding

Op de kruising Dommeldalseweg/Johan Peijnenburgweg is donderdagmiddag rond 16.15 uur een vrouw van 68 jaar uit Geldrop gewond geraakt bij een aanrijding. Ze gaf daar op haar fiets geen voorrang aan een auto die werd bestuurd door een man van 43 jaar uit Geldrop. De vrouw is na de aanrijding met diverse breuken, nekletsel, een gebroken been en een gebroken bekken opgenomen in een ziekenhuis. De man raakte niet gewond.

Valkenswaard: Bekeuringen bij verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de Markt zijn donderdagavond in totaal 30 bekeuringen uitgedeeld. Ze gingen naar automobilisten die hun gordel niet droegen (22x), geen goede verlichting op hun auto hadden (3x), geen geldige apk hadden (2x) en/of geen rijbewijs konden tonen (1x). Van één automobilist werd een radardetector in beslag genomen. Eén fietser kreeg een bekeuring omdat hij geen verlichting had. De controle werd gehouden tussen 19.45 en 22.45 uur.

Veldhoven: Computer gestolen

Bij een inbraak in een school aan de Blaarthemseweg is een computer gestolen. Dat gebeurde donderdagavond rond 20.45 uur. Een raam van het pand is vernield.