Eemland zuid, 11.45 uur

Utrecht 28-10-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Beroving

AMERSFOORT Op donderdagmiddag is een 49-jarige vrouw uit Amersfoort slachtoffer geworden van een beroving.

Omstreeks 17.30 uur fietste zij op de Sarah Burgerhartsingel toen zij werd ingehaald door een onbekende man, eveneens op de fiets. Hij griste haar tas uit de fietstas en fietste hard weg. De vrouw zette de achtervolging in. Op de Schothorstlaan liet de verdachte de tas vallen. Hierop heeft de vrouw de achtervolging gestaakt. Uit de tas was onder andere haar portemonnee weggenomen.

Signalement verdachte: man, slungelachtig postuur, ongeveer 1.90 m, erg ruime donkerblauwe spijkerbroek, zwart jack met capuchon en bontrand. De capuchon had hij over zijn hoofd.

Van de beroving en achtervolging zijn meerdere mensen getuigen geweest. De politie verzoekt deze mensen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid, via 0900-8844.

Aanrader aangehouden

AMERSFOORT Op donderdagavond heeft de politie een 46-jarige man aangehouden op het Centraal Station, die ervan wordt verdacht vrouwen te hebben betast.

Omstreeks 20.45 uur kwam bij de politie de melding binnen dat in de stationshal vrouwen waren betast door een man. Ter plaatse aangekomen hielden de agenten de man aan. Eén vrouw heeft zich gemeld en zal aangifte doen. De man is vanuit Hilversum met de trein naar Amersfoort gekomen. Mogelijk zijn er meer vrouwen die door deze man zijn lastig gevallen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid, via 0900-8844.