Gemeente Breukelen


Nieuwe baan voor gemeentesecretaris/ algemeen directeur Van Lenthe

Gemeentesecretaris/ algemeen directeur van de gemeente Breukelen, Tineke van Lenthe, heeft op 19 oktober 2005 bekendgemaakt dat zij na 4,5 jaar de gemeente Breukelen gaat verlaten. Per 1 februari 2006 is zij benoemd in de functie van gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Raalte.

De gemeente Raalte ligt in Overijssel en is een gemeente met ruim 37.000 inwoners en 280 medewerkers. Het heeft 9 kernen en is te typeren als een plattelandsgemeente. Van Lenthe heeft bewust gekozen voor de overstap naar een grotere gemeente. Net als Breukelen is ook Raalte volop in ontwikkeling. De gemeentelijke organisatie wil zich openstellen voor de samenleving, wil horen wat de burgers er van vinden. Dat is belangrijk, daar doen we het als gemeente uiteindelijk voor'. Tineke van Lenthe

Van Lenthe is vanaf 2001 werkzaam als gemeentesecretaris/ algemeen directeur van de gemeente Breukelen. Zij heeft onder andere vorm gegeven aan de huidige ambtelijke organisatie, door de invoering van het ´directiemodel´. Van Lenthe was de eerste adviseur voor het college van burgemeester en wethouders. Verder heeft zij aanzet gegeven voor projectmatig werken en maatregelen genomen om de kwaliteit van de organisatie te verbeteren.

De komende maanden zal zij gebruiken om een aantal zaken af te ronden. Het college van burgemeester en wethouders en de ambtelijke organisatie betreuren haar vertrek, maar wensen haar veel succes met deze promotie naar een grotere gemeentelijke organisatie.