Gemeente Gorinchem


Echtpaar Wassink-de Kuiper 60 jaar getrouwd
.

Op 26 oktober was het 60 jaar geleden dat de heer Wassink, geboren op 24 juli 1920 in Leiden en mevrouw Wassink-de Kuiper, geboren op 3 februari 1922 in Gorinchem, in het huwelijk traden. Het echtpaar Wassink heeft drie zoons en een dochter. Daarnaast zijn er 7 kleinkinderen en sinds kort een achterkleinkind.

Burgemeester IJssels is op bezoek gegaan om het echtpaar te feliciteren. Het diamanten huwelijk is gevierd met een etentje met kinderen en kleinkinderen.

De heer Wassink woonde in Leiden tot hij in militaire dienst ging. Na de capitulatie werd hij als krijgsgevangene naar Gorinchem gestuurd waar onder bevel van de Duitsers de stroopfabriek, de suikerfabriek en de munitie bij de Haarbrug bewaakt moest worden.

In deze periode ontmoette hij het meisje van zijn dromen waar hij in 1945 mee trouwde. De heer Wassink ging werken bij De Vries-Robbé. Daar heeft hij tot de sluiting in 1976 gewerkt.

Mevrouw Wassink werkte na haar schooltijd in de huishouding tot ze in het huwelijk trad.

De heer Wassink is tientallen jaren actief geweest in het verenigingsleven. Hij was bestuurslid van de Gorinchemse IJsclub en heeft meegewerkt aan de opbouw van de speeltuin in de Lingewijk. Verder is hij lange tijd lid geweest van de zangkoren Gorinchem Tavenu en de Arkelse Lingezangers.

Tegenwoordig doet hij het kalm aan. Hij kijkt en luistert graag naar muziekprogrammas, in het

bijzonder vindt hij het orkest van André Rieu heel mooi. Soms kijkt hij naar het voetballen maar in de rust van de wedstrijd gaat hij meestal met zijn vrouw aan de tafel zitten om een spelletje Rummikub te spelen, wat vaak spannender is dan de wedstrijd. Mevrouw Wassink puzzelt heel graag en houdt van tuinieren.
.