Gemeente Gorinchem


Diamanten huwelijk echtpaar Klein-van Bruchem
.

Op 23 oktober was het 60 jaar geleden dat de heer en mevrouw Klein-van Bruchem in het huwelijk traden. De heer Klein is op 27 december 1914 geboren in Hoogblokland, mevrouw Klein kwam ter wereld in Leerdam op 15 september 1921. Na hun huwelijk gingen ze in Gorinchem wonen. Het echtpaar heeft drie kinderen en acht kleinkinderen. Op dit moment wordt uitgekeken naar de geboorte van twee achterkleinkinderen. Burgemeester IJssels is op bezoek gegaan om het echtpaar te feliciteren. In familiekring is het diamanten huwelijk gevierd met een receptie en een etentje met kinderen en kleinkinderen in restaurant Campagne in Hardinxveld-Giessendam.

De heer Klein heeft tot zijn huwelijk in Hoogblokland gewoond. Mevrouw Klein-van Bruchem groeide op in Leerdam. Het echtpaar heeft elkaar in Leerdam leren kennen. Jongens en meisjes liepen in die tijd in groepjes door de stad en maakten met elkaar een praatje. Zo ontmoetten ze elkaar en sloeg de vonk over. Na het huwelijk is het echtpaar in Gorinchem gaan wonen waar de heer Klein al sinds zijn 14^e jaar bij De Vries-Robbé werkte. Hij begon zijn werkzaamheden in de werkplaats, na 17 jaar stapte hij over naar het tekenbureau waar hij vervolgens 30 jaar werkzaam was. Graag had hij de 50 jaar vol gemaakt maar helaas werd het bedrijf gesloten. De heer Klein verveelt zich echter niet sinds hij thuis is. Hij knutselt graag en de schuur is altijd zijn domein geweest, zeker in de 40 jaar dat ze in de Burgemeester Gaarlandstraat woonden waar hij volop ruimte had. Nu ze in de Piazzaflat wonen is dat minder, maar hij knutselt nog steeds. Verder heeft hij al vele jaren een volkstuintje waar hij regelmatig in te vinden is.

Mevrouw Klein werkte voor haar huwelijk in de huishouding. Daarna ging al haar zorg uit naar het gezin. Mevrouw Klein mag graag kruiswoordpuzzels oplossen. Handwerken en kleding maken heeft ze altijd heel leuk gevonden. Omdat haar gezichtsvermogen wat achteruit gaat heeft ze dit moeten opgeven.

.