Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


28 oktober 2005


Lochem - Auto beschadigd door uitwijken

De auto van een 43-jarige Lochemmer raakte donderdagmiddag beschadigd, nadat hij moest uitwijken voor een tegenligger. De Lochemmer wilde rond 17.35 uur de Westerwal inrijden. Dit is een eenrichtingsweg. Uit tegenovergestelde richting (tegen het verkeer in) kwam een witte auto aanrijden. Omdat deze midden op de weg reed, moest de Lochemmer uitwijken. Hierbij raakte hij een paaltje, waardoor zijn auto schade opliep. De bestuurder van de witte auto is doorgereden de Burgemeester Leenstraat op. De politie is op zoek naar de bestuurder van de witte auto of getuigen die het voorval gezien hebben. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Twello - Bromfietser gewond

Een 16-jarige bromfietser uit Schalkhaar raakte donderdagmorgen rond 08.10 uur gewond na een aanrijding. Een 45-jarige automobilist uit Twello zag bij het afslaan op de kruising Rijksstraatweg / Kruisweg de bromfietser, die op het fietspad reed, over het hoofd. De jongen had een pijnlijke heup en knie. Hij moest zich onder doktersbehan-deling stellen.


Twello - Snorfietsster raakte gewond

Een 55-jarige snorfietsster uit Twello raakte donderdagmorgen gewond na een aanrijding. Een 52-jarige automobiliste uit Twello reed rond 11.45 uur over de Michiel de Ruyterstraat. Bij de kruising met de Grote Barteldweg kwam de snorfietsster haar tegemoet rijden. De fietsster wilde voor de auto langs de Grote Barteldweg oprijden. De automobiliste kon niet meer op tijd remmen, met een aanrijding als gevolg. De 55-jarige vrouw werd met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Warnsveld - Fietsers botsen

Een 74-jarige fietser uit Warnsveld raakte donderdagmiddag gewond na een botsing met een 74-jarige fietsster uit Eefde. De vrouw fietste rond 16.30 uur over de Bussenweide richting Gaikhorst. Doordat zij op de straatbordjes lette, zag ze man over het hoofd. Het gevolg was een botsing, waardoor beiden op de grond vielen. De vrouw bleef ongedeerd. De man had een hoofdwond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Zutphen - Auto's weggesleept

Donderdagmorgen werden vanaf de Havenstraat vier auto's weggesleept. De auto's stonden geparkeerd bij de tankplaats van Syntus. Hierdoor kon een tankwagen niet gelost worden. Op deze plaats is duidelijk middels een bord en een kruis op de weg aangegeven dat er niet geparkeerd mag worden.


Zutphen - Rijden door rood licht

Agenten hebben donderdagmorgen bij een roodlichtcontrole op de kruising Spittaalstraat / Tadamasingel elf bekeuringen uitgeschreven voor rijden door het rode licht. Er werden zeven fietsers en vier automobilisten bekeurd.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --