Edelman - DLV


28 - 10 - 2005

Canon CEO Mitarai getipt als nieuwe voorzitter Japan Business Federation

Canon Inc. president en CEO Fujio Mitarai is getipt als nieuwe voorzitter van de Japan Business Federation Nippon Keidanren. Dit is een vooraanstaande koepelorganisatie van het Japanse bedrijfsleven. Mitarai zal dan in mei 2006 de huidige voorzitter Okuda opvolgen. Mitarai is sinds 2002 vice-voorzitter van Keidanren.

De overzeese ervaring die Mitarai opdeed tijdens de 23 jaar die hij werkzaam was bij Canon in de U.S., is een belangrijke reden dat Mitarai getipt wordt als de volgende Keidanren-leider. De huidige voorzitter Okuda, tevens voorzitter van Toyota Motor Corp., werd in 2002 aangesteld.

Tien jaar geleden werd Mitarai president van Canon. Onder zijn leiderschap is Canon van een bedrijf met aanzienlijke schulden uitgegroeid tot een florerende multinational. Canons huidige succes is te danken aan Mitarais beslissing verlieslijdende bedrijfsactiviteiten, zoals de productie van personal computers, af te stoten en te investeren in groeimarkten zoals digitale cameras en andere technologieën.

Mitarai adviseerde in augustus dit jaar minister-president Koizumi over het doorvoeren van de privatisering van de posterijen nadat het door de kamer was afgewezen. Mitarai deed dit met de woorden: Gebruik dit moment om je visie te tonen .

Niet voor niets stond Mitarai in de Engelse Financial Times-ranglijst van de Worlds Most Respected Leaders op de tiende plaats en kwam hij in datzelfde jaar in Fortune Magazine op de negende plaats terecht van de lijst van Asias Most Powerful People in Business. In januari 2003 noemde Business Week Magazine Mitarai al een van de beste managers van 2002.

Over Canon
Sinds zijn oprichting in 1935 is Canon een toonaangevende leverancier van innovatieve producten en oplossingen op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie voor consumenten en zakelijk gebruikers. Canon investeert jaarlijks 7,9 procent van de jaaromzet in Research en Development, wat in 2004 bijna EUR 2 miljard was. Canon heeft de ambitie om in elke branche waarin Canon actief is, wereldwijd een nummer 1 positie in te nemen. Hier maken wereldwijd meer dan 108.000 werknemers zich sterk voor.

Meer informatie over Canon Inc. is te vinden op: http://www.canon.com Foto's van Fujio Mitarai kunt u vinden op:
http://www.edelmannederland.nl/cgi-bin/persnew/beeldkl_dlv.pl?KL162 Mitarais biografie en een interview met Mitarai kunt u lezen op: http://www.edelmannederland.nl/cgi-bin/persnew/backkl_dlv.pl?KL162

Meer over Canon:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal
website: www.canon.nl

Marcel Surendonk
tel: 023-5670211
e-mail: m.surendonk@canon.nl

Edelman
Tessa Bouw
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: tessa.bouw@edelman.com
website: www.edelman.com/nl