FNV

Manifest stelt eisen aan partijen voor lokale verkiezingen

De FNV gaat zich stevig bemoeien met de gemeenteraadsverkiezingen op dinsdag 7 maart 2006. Voorzitter Agnes Jongerius trapte vrijdag de campagne af door burgemeester Leers van Maastricht een manifest aan te bieden.

Met het manifest Palen slaan voor gemeentelijk beleid daagt de vakfederatie de lokale politiek uit haar voorstellen op te pakken tijdens de komende verkiezingscampagnes. Die voorstellen moeten ook een rol spelen bij de opstelling van collegeprogramma's, vindt de FNV.

Door decentralisatie van verantwoordelijkheden, zoals in de Wet Werk en Bijstand en mogelijk vanaf 1 juni 2006 ook door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, krijgen gemeenten veel meer ruimte om invulling te geven aan een sociaal beleid. Op haar beurt biedt dat FNV Lokaal meer mogelijkheden om dat beleid te beïnvloeden.

Met het verkiezingsmanifest wil de FNV een stevig fundament leggen voor een rechtvaardige en sociale samenleving. Daarom zegt de FNV tegen gemeenteraden en gemeenteraadsleden:

- Stimuleer de werkgelegenheid

- Investeer in scholing en talent

- Zorg voor goede kinderopvang

- Maak werk van maatschappelijke ondersteuning
- Zorg dat iedereen kan rondkomen

- Voorkom overdreven beloning

Eind november komt de FNV met een toolkit voor groepen FNV-leden die actief willen worden rond de gemeenteraadsverkiezingen in hun stad of dorp.

Zie hier voor meer informatie.