Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe


P E R S B E R I C H T


28 oktober 2005

't Harde - In woningen ingebroken
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning aan de Houtrustweg en een woning aan de Munnikenweg. Men wist in beide woningen te komen door een deur te forceren. Weggenomen werden onder andere geld en een mobiele telefoon. De politie is een onderzoek gestart.


Harderwijk - 16 boetes voor niet dragen autogordel

Agenten hebben bij controles op diverse locaties in Harderwijk 16 boetes uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Verder werden er bestuurders bekeurd voor: 5x rijden door rood licht, 1x niet kunnen tonen rijbewijs, 1x rijden in gesloten verklaring aan de Wethouder Jansenslaan, 1x verlopen APK en 3x de fietsverlichting niet in orde.


Harderwijk - Tien opgevoerde bromfietsen

Agenten hebben donderdagmorgen bij een bromfietscontrole op de Beemd tien bromfietsers betrapt op het rijden op een opgevoerde bromfiets. Zij kregen hiervoor een boete. Verder werd bekeurd voor: 2x ondeugdelijke reminrichting, 1x niet dragen van een helm, 1x niet voeren gele platen, 1x geen achterlicht en 1x voor scherpe delen.


Heerde - Met auto over de kop

Een 54-jarige automobilist uit Vaassen ging donderdagmorgen rond 11.10 uur op de A50 met zijn auto over de kop. De man kwam vanaf Epe en reed richting Zwolle. Door onbekende oorzaak raakte hij de macht over het stuur kwijt en sloeg daarbij over de kop. De Vaassenaar kon zelf uit de auto komen en bleef ongedeerd. Uit onderzoek bleek dat hij teveel gedronken had. De man blies 2,1 prom. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op. De auto was dusdanig beschadigd dat het moest worden weggesleept.


Putten - Gewond na aanrijding

Een 17-jarige bromfietser uit Ermelo en zijn 17-jarige passagiere uit Putten raakten donderdagmiddag gewond na een aanrijding. Een 25-jarige automobiliste uit Harderwijk wilde rond 17.30 uur vanaf de Oude Rijksweg een parkeerplaats oprijden. Ze zag daarbij de bromfiets op het fietspad over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Door de aanrijding vlogen de Ermeloër en de Puttense door de lucht en belandden in de berm. De jongen had last van zijn schouder. Het meisje had beenletsel. Zij werden beiden voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Putten - 35 bestuurders rijden te hard

Agenten hebben donderdagmorgen bij een controle op de Stationsstraat 35 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 210 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km. Er is hier 60 km toegestaan.

EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --