Politie Zuid-Holland-Zuid

28/10 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

28-10-2005 - Persberichten District II

ALCOMOBILIST AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM Een 57-jarige man uit Papendrecht is op 27 oktober op de Edisonweg aangehouden. Hij reed daar een 41-jarige motorrijder uit Numansdorp aan toen deze afremde om af te slaan. De Papendrechter zag dat kennelijk te laat en botste op de motor. De motorrijder liep geen verwondingen op. De 57-jarige bleek teveel te hebben gedronken en werd direct aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van acht uren en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

RIJDEN ONDER INVLOED
ALBLASSERDAM - Een 51-jarige man uit Kinderdijk is op 28 oktober op de Grote Beer wegens rijden onder invloed in een bestelauto. In het politiebureau blies de man 835 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Na verhoor is hij met een rijverbod van 10 uur heengezonden.

HARDDRUGS
PAPENDRECHT - Een 24-jarige automobilist uit Rotterdam is op vrijdag 28 oktober op de Burgemeester Keijzerweg aangehouden. Zijn achterlicht was kapot. Hij bleek te rijden onder invloed en in zijn auto was harddrugs aanwezig. Ook bleek er inbrekerswerktuig in te liggen. Ook verklaarde de man harddrugs te hebben gebruikt. In de auto bleken diverse inbrekerswerktuigen en autoradios te liggen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man wordt verhoord.

VERKEERSONGEVAL LETSEL
ALBLASSERDAM Donderdag 27 oktober 2005 omstreeks 19.30 uur is een 14-jarige jongen uit Zwijndrecht gewond geraakt, toen hij in botsing kwam met een snorfiets. Een 18-jarige man uit Alblasserdam reed met zijn snorfiets op het trottoir van het Scheldeplein in de richting van de Maasstraat. De 14-jarige jongen rende uit de richting van de Van Hoogendorpweg in de richting van het Scheldeplein. Op de hoek kwamen de twee met elkaar in botsing. De 14-jarige jongen is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, hier bleek dat hij zijn linker onderbeen gebroken heeft. De bestuurder van de snorfiets bleef ongedeerd.

VERKEERSONGEVAL LETSEL
LEERDAM - Een 24-jarige man uit Leerdam is op donderdag 27 oktober 2005 omstreeks 16.30 uur gewond geraakt. De man reed op zijn motor over de Stationsweg. Door motorrijder remde, maar kwam door nog onbekende oorzaak ten val en gleed tegen een geparkeerd staande auto aan. De bestuurder is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, hier bleken zijn verwondingen aan zijn schouder en elleboog mee te vallen. De motorfiets raakte aan de voorzijde ernstig beschadigd en de auto raakte aan de zijkant en bij de achterwiel/ ophanging.