Politie Zuid-Holland-Zuid

28/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

28-10-2005 - Persberichten District I

ZWANGERE VROUW AANGERAND
DORDRECHT Op dinsdagmiddag 25 oktober 2005 is in de trein tussen Dordrecht en Dordrecht-zuid een zwangere vrouw aangerand. De dader is ontkomen. De vrouw heeft op 26 oktober aangifte gedaan bij de politie Zuid-Holland-Zuid en de Spoorwegpolitie onderzoekt de zaak. De vrouw reisde rond 16.15 uur in de tweede klasse van station Dordrecht naar station Dordrecht-zuid. Toen zij bij het binnenlopen van de trein op station Dordrecht-zuid opstond om de coupé te verlaten, werd zij in het gangpad vastgegrepen en betast door een man. De man bleef de vrouw vasthouden, totdat zij de trein uit waren.

De Spoorwegpolitie wil in contact komen met getuigen. Zij kunnen zich melden bij de Spoorwegpolitie Rotterdam, tel: 08006101 of Meld Misdaad Anoniem tel: 08007000.

GORDEL- EN SNELHEIDSCONTROLE
DORDRECHT - Tijdens een gordel- en snelheidscontrole hebben agenten van het Verkeershandhavingsteam 25 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit 21 keer voor het niet dragen van de gordel en vier keer voor een te hoge snelheid. Ze hielden de controle op donderdag 27 oktober van 08.30 uur tot 12.30 uur op de De Jagerweg en Galileilaan. In totaal werden 213 voertuigen gecontroleerd.

MOTORAGENTE AANGEREDEN
DORDRECHT - Donderdagmiddag 27 oktober is een 24-jarige motoragente gewond geraakt toen zij op de Venuslaan werd aangereden door een personenauto. De 55-jarige bestuurster uit Dordrecht wilde een parkeervak uitrijden en heeft daarbij vermoedelijk de agente over het hoofd gezien. Een aanrijding was het gevolg. De agente raakte gewond aan pols en enkel en is voor behandeling van haar verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De auto en de motor raakten beiden beschadigd.

FIETSERS GEVALLEN
ZWIJNDRECHT Een 63-jarige fietser uit Zwijndrecht is op 27 oktober gewond geraakt toen hij op de Brugweg plots onwel werd en op zijn hoofd viel. De man raakte enige tijd buiten bewustzijn en bleek erg verward toen hij bijkwam. Omstanders moesten hem in bedwang houden, want de man raakte in paniek en sloeg om zich heen. Ook na de komst van agenten was de hulp van omstanders bij het in bedwang houden van de man zeer welkom, waar de agenten zeer dankbaar gebruik van maakten. Het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel liet een traumahelikopter komen voor de behandeling van het slachtoffer. Hij is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. De Brugweg is enige tijd afgesloten geweest voor alle verkeer.

DORDRECHT - Een 37-jarige vrouw uit Dordrecht is donderdag 27 oktober 2005 van haar fiets gevallen. De vrouw fietste op de Vrieseweg en viel ineens om. Hierbij kwam ze hard met haar hoofd op de grond terecht. De vrouw is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.

VIERDE VUURWERKVERDACHTE AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft een vierde verdachte aangehouden na de vondst van 2308 kilo illegaal vuurwerk in een loods aan de Weeskinderendijk op 7 oktober j.l. Het gaat om een 43-jarige man uit Dordrecht. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het voorhanden hebben en de opslag van de partij illegaal vuurwerk in de loods. De man werd met toestemming van de Officier van Justitie buiten heterdaad aangehouden en is in verzekering gesteld.
De politie kreeg vrijdagochtend 7 oktober j.l. een tip dat er in een loods aan de Weeskinderendijk mogelijk een grote partij illegaal vuurwerk lag. Het Vuurwerkteam van de Politie Zuid-Holland-Zuid verrichte onderzoek en ontdekte in de loods inderdaad een grote partij illegaal vuurwerk. Na het ontdekken van de vangst hield de politie drie mannen aan; een 43-jarige man uit Papendrecht, een 36-jarige man uit Dordrecht en een 46-jarige man uit Dordrecht. Zij zijn inmiddels allen weer op vrije voeten. De politie blijft het onderzoek voortzetten.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- De politie haaglanden heeft op 27 oktober een 32-jarige man uit Den Haag aangehouden en overgedragen aan de Politie Zuid-Holland-Zuid. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de verduistering van minimaal 14 bedrijfsautos. In deze zaak is op 26 oktober al een 36-jarige Hagenaar in zijn woonplaats aangehouden. Deze man had bij een autobedrijf uit Dordrecht autos geleased en deze vervolgens te koop aangeboden via het internet. Het autobedrijf heeft aangifte gedaan. De 36-jairge verdachte is inmiddels in vrijheid gesteld, de 32-jarige is in verzekering gesteld en zit dus nog vast.

MEISJE ONZEDELIJK BETAST GETUIGEN GEZOCHT
DORDRECHT - Een 13-jarig meisje uit Dordrecht is op 26 oktober tussen 07.50 en 08.00 uur onzedelijk betast door een onbekend persoon. Het meisje fietste op de Tak van Poortvlietstraat toen deze persoon op de rijbaan ging staan en haar iets vroeg. Het meisje stopte waarna haar achterwerk betast werd. Daarop fietste het slachtoffer hard weg. Het meisje deed op 27 oktober aangifte en de politie onderzoekt de zaak.

Signalement
Het signalement van de dader is: gekleed in een blauwe spijkerbroek en een groen vest, donker getinte huidskleur, tussen de 25 en 30 jaar oud, normaal postuur, tussen de 1.70 en 1.80 meter lang, kort, dun krullend haar, opvallend dikke lippen.

De politie komt graag in contact met getuigen en/of met mensen die de aanrander (her)kennen aan de hand van het signalement. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).

BROMFIETSSTER AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 28-jarige vrouw uit Papendrecht is op 27 oktober op de Sint Jorisweg aangehouden. Ze reed op haar bromfiets een twee politiebikers voorbij en deed al rijdend haar helm af. De agenten reden haar achterna en spraken haar aan. Ze begon direct te schelden en liet geen identiteitsbewijs zien. Toen de agenten haar wegens belediging wilden aanhouden, verzette zich hevig, waardoor ze geboeid moest worden. Ze is na verhoor in vrijheid gesteld.

LASTPAKKEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Vijf mannen van 24, 25, 25, 26 en 26 jaar, allen uit Dordrecht, zijn op 27 oktober op het Van Baerleplantsoen en de Kilwijkstraat aangehouden. Agenten hielden de 26-jarige aan nadat zij hem uit een tuin in de Kilwijkstraat zagen rennen. De man kon zich niet identificeren, waarop de aanhouding volgde. De andere mannen bemoeiden zich hinderlijk met deze aanhouding en gingen ook na diverse vorderingen - niet weg. Alle verdachten hebben de nacht in de cel doorgebracht.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT Een 34-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is op 28 oktober op de Laan der Verenigde Naties aangehouden wegens rijden onder invloed. In het politiebureau blies de man 690 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Na verhoor is hij met een rijverbod van 8 uur heengezonden.