Gemeente Kerkrade

27.10.05: Opening Europees distributiecentrum Boston Scientific in Kerkrade

Een delegatie van het gemeentebestuur van Kerkrade poseert samen met stafleden directie van Boston Scientific bij het zojuist onthulde doek. Donderdag 27 oktober heeft Boston Scientific zijn distributiecentrum in Kerkrade officieel geopend. Boston Scientific is een wereldwijde ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van medische hulpmiddelen
De vestiging in Kerkrade richt zich op distributie van deze geavanceerde medische apparatuur. De producten worden gemaakt in de Verenigde Staten en Ierland.

Vanwege ruimtegebrek op haar huidige vestiging bij Maastricht-Aachen Airport heeft Boston een locatieonderzoek verricht. Diverse locaties in Zuid-Limburg zijn tegen het licht gehouden. Uiteindelijk is de keuze gevallen op het Kerkraadse bedrijvenpark Dentgenbach, waarbij aspecten als bereikbaarheid, de parkachtige uitstraling en internationale gunstige ligging van Dentgenbach en het doortastend optreden van het gemeentebestuur onder meer een belangrijke rol hebben gespeeld.
Er werd besloten circa 41.000 m2^ grond aan te kopen. Binnen negen maanden werd op dit perceel een gebouw gerealiseerd met een bruto vloeroppervlak van 25.000 m2, bestaande uit 3 bouwlagen. "Mede door genoemde verkoop staat de gemeente Kerkrade in de 'Top 10 uitgifte Limburgse bedrijventerreinen' op een derde plaats'', aldus Peter Thomas, wethouder van Economische Zaken. Een belangrijk aspect bij de locatiekeuze is volgens Thomas ook dat de regio Parkstad nog ruimte kan bieden aan bedrijven met dergelijke behoeften.

Boston Scientific maakte een stormachtige groei van personeel en omzet door: Het personeelsbestand groeide van 120 op de locatie Maastricht-Aachen Airport naar 200 in Kerkrade. De omzet van de multinational nam toe van 3,4 naar 5,6 miljard.

In het kader van de I.P.R. (InvesteringsPremieRegeling) heeft staatssecretaris K. van Gennip onlangs bekend gemaakt dat het Ministerie van Economische Zaken1,5 miljoen euro uittrekt voor de uitbreiding van Boston.