Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


28 oktober 2005


De 33-jarige man uit Nijmegen, die afgelopen zaterdag na een achtervolging op de A 1 onder Apeldoorn werd aangehouden omdat hij in Lochem een auto gestolen had, blijkt meer op zijn kerfstok te hebben. De man is inmiddels voorgeleid voor de Rechter-commissaris en door deze in bewaring gesteld. De politie gaat verder met het onderzoek.

De man kwam afgelopen zaterdag met een smoes bij een garagebedrijf aan de Larenseweg in Lochem binnen en nam in een onbewaakt ogenblik een auto mee. Onmiddellijk werd door de gewaarschuwde politie op verschillende plaatsen gepost. Om ongeveer 14.35 uur zagen politiemensen de auto rijden op de A 1 onder Apeldoorn . Zij zetten de achtervolging in en konden na een achtervolging de auto op de A 50 laten stoppen. De bestuurder werd aangehouden en ingesloten. Inmiddels was gebleken, dat hij een gestolen camper (waarde ongeveer 50.000 euro) in Lochem had achtergelaten.

Tijdens het onderzoek door de politie IJsselstreek bleek de man ervan verdacht te worden de afgelopen jaren ongeveer 20 garagehouders in den lande te hebben gedupeerd. In alle gevallen kreeg hij een veelal dure auto mee voor een proefrit om deze vervolgens niet meer terug te brengen. Garagehouders uit o.a. Wezep, Zutphen. Ternneuzen, Naaldwijk, Maarheeze, Heerde, Doetinchem en Groesbeek deden hiervan aangifte. Gelukkig werden alle auto's later teruggevonden.

De verdachte bleek enkele jaren in het buitenland te hebben verbleven, waardoor hij in Nederland onvindbaar was. De verdachte blijkt ook nog enkele boetes te moeten betalen en blijft voor het onderzoek ingesloten.

Einde bericht


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --