Llink


'Schaamte en woede' in MoveYourAss op 3FM

27 oktober 2005

Het uitzetten van mensen die al minstens zes jaar in Nederland verblijven, is mensonterend, vindt muzikant Saro Paradiso. Dinsdag in MoveYourAss op 3FM meer over de benefiet-CD die Paradiso maakte voor Masoud, zijn uitgeprocedeerde Iraanse vriend die al 12 jaar in Nederland is maar terug moet.

Masoud is een van de '50 van Groningen', uitgeprocedeerden die Nederland zullen moeten verlaten. Mensen die zes tot zestien jaar hebben moeten wachten op een besluit, die geintegreerd zijn in de Nederlandse samenleving en van wie de kinderen hier naar school gaan.

Op de CD "Schaamte en Woede" spelen diverse Groningse bands uit protest tegen het Nederlandse asielbeleid. Het hoofddoel van de CD is bewustwording. Uit eigen ervaring weet Paradiso dat veel Nederlanders geen weet hebben van de gang van zaken rond uitzettingen maar het er eigenlijk helemaal niet mee eens zijn.

Daarnaast is "Schaamte en Woede" bedoeld als signaal naar andere steden die binnenkort ook mensen worden uitgezet. Saro Paradiso hoopt met deze CD een verschil te kunnen maken.

"Schaamte en Woede" komt 31 oktober uit en zal voor minder dan 10 euro in de winkel liggen. De opbrengst van de CD gaat naar de Werkgroep Vluchtelingen Vrij, een organisatie die zich verzet tegen uitsluiting, opsluiting en deportatie van vluchtelingen en migranten.

Meer MoveYourAss op 3FM


---