Gemeente Hulst


Persbericht - 28.10.2005

Nieuwe politieke partijen

Op 7 maart 2006 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Politieke partijen die deel willen nemen aan deze verkiezingen, moeten zich laten inschrijven in een register, dat door het centraal stembureau voor die verkiezing wordt aangelegd.
Politieke partijen die reeds bij de Kiesraad zijn geregistreerd hoeven deze inschrijving niet aan te vragen. Dit zijn veelal landelijke partijen.
Ook partijen die bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen een geldige kandidatenlijst hebben ingeleverd, hoeven dit niet te doen. Wanneer zij echter onder een andere / gewijzigde naam aan de verkiezing willen deelnemen, moet het wel.

Het verzoek om registratie moet schriftelijk worden ingediend bij het centraal stembureau van de gemeente Hulst. Dit dient vóór 12 december 2005 te gebeuren!

Bij het verzoek om registratie moet het volgende worden verstrekt:


1. Een afschrift van de notariële akte, waarin de statuten van de vereniging zijn opgenomen.

2. Een bewijs van inschrijving in het handelsregister, bedoeld in artikel 2 van de Handelsregisterwet 1996.

3. Een waarborgsom van 112,50.

4. Een verklaring van de politieke groepering, waaruit haar gemachtigde en plaatsvervangend gemachtigde bij het centraal stembureau blijkt.

Voor nadere informatie omtrent de registratie kan men terecht bij het verkiezingsbureau van de gemeente Hulst op tel. 0114-389355.
---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl

overige persberichten