Max

28 oktober 2005

Martine van Os presenteert 'Appeltje voor de Dorst' voor MAX

Het programma 'Appeltje voor de Dorst' van MAX dat medio januari 2006 van start gaat zal gepresenteerd worden door Martine van Os.

Martine van Os (1957) werd na haar opleiding aan de Academie voor Expressie actrice. Zij maakte deel uit van verschillende theatergroepen. Later speelde Martine gastrollen in Zeg's Aaa en Medisch Centrum West. Ze verwierf landelijke bekendheid met haar rol van van Juffrouw Dücker in de serie Familie Oudenrijn. Verder presenteerde Martine het satirische programma 'Binnenlandse Zaken' op radio en televisie. Vanaf 1993 werkte Martine voor de KRO en presenteerde zij onder meer 7 jaar lang 'Lieve Martine'. Momenteel presenteert Martine al weer 3 jaar bij BVN-TV het programma 'Van Huis Uit'.

Martine van Os: Er zijn van die momenten dat je gebeld wordt en denkt, dit klopt, hier komt alles samen, dit moet ik doen. Toen MAX mij benaderde voor 'Appeltje voor de Dorst' was dat het geval. De omroep en het programma passen bij mij. Ook op mijn leeftijd speelt de gedachte over pensioenen af en toe. Het mooie aan dit programma is dat we laten zien hoe je daar op verschillende manieren mee om kunt gaan.

Jan Slagter, voorzitter van MAX: We halen met Martine een schat aan ervaring in huis. Ik ben met recht trots dat we met haar gaan samenwerken. Wat me bijzonder aanspreekt in Martine is haar enthousiasme over MAX en dat ze 'down to earth' is. In 30 minuten waren we het eens over het contract. Dat was een verademing. Geen diva-gedrag maar gewoon een 'Lieve Martine'.

Het programma
Appeltje voor de Dorst wordt geproduceerd door TéVé Holland en is een 10-delig programma over hoe mensen zich kunnen verzekeren van hun appeltje voor de dorst. In dit nieuwe programma van MAX komen uiteenlopende geldkwesties aan de orde. Het programma gaat op zoek naar mensen die op bijzondere wijze met hun financiële toekomst bezig zijn en spoort mensen op die nog een appeltje voor de dorst tegoed hebben, maar dat vergeten zijn. Wat te denken van de miljoenen die bij de overheid liggen te wachten. Veel vijftigplussers kunnen diverse belastingvoordelen aanvragen, als ze maar wisten hoe. Ook spoort het programma mensen op die in een ver verleden een pensioentje hebben opgebouwd, maar dat vergeten zijn. In 'Appeltje voor de Dorst' worden deze vergeten potjes geld herenigd met hun rechtmatige eigenaar. Hoe reageren zij als we bij hen aanbellen?

Over MAX
MAX is een nieuwe publieke omroep met bijna 80.000 leden. MAX is opgericht vanuit de gedachte dat het publieke bestel nodig eens aandacht moet besteden aan de steeds groter wordende groep 50-plussers. Jan Slagter, oprichter van MAX: 'Vanaf mijn 45e begon ik te zappen, elk jaar fanatieker. Ik bleef hangen bij Spoorloos en Met het Mes op Tafel, maar verder hield het al snel op. Ik herkende me niet bij de bestaande omroepen, ik had duidelijk andere interesses dan wat me werd voorgeschoteld.' Drie jaar geleden vond Jan Slagter de tijd rijp om MAX op te richten. Hij slaagde erin bijna 80.000 leden te binden en kreeg in november 2004 de erkenning van het Ministerie van OC&W.
---
Einde bericht