KNGF beëindigt oproep tot niet tekenen

Kngf

Persbericht Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)

Minister Hoogervorst doet belangrijke toezeggingen

Amersfoort, 28 oktober 2005, Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) beëindigt de oproep aan haar leden om geen contracten met zorgverzekeraars te tekenen. Het KNGF komt tot deze stap nadat minister Hoogervorst belangrijke toezeggingen heeft gedaan op een landelijk congres voor fysiotherapeuten. De minister heeft aangegeven dat hij serieus naar mogelijkheden zoekt om de positie van fysiotherapeuten ten opzichte van verzekeraars te verbeteren. Ook is hij bereid om het experiment met een jaar te verlengen indien de situatie daar om vraagt.

Voor het KNGF blijft overeind dat de minister moet zorgen voor meer evenwicht tussen de marktpartijen. De fysiotherapeut kan niet onderhandelen over contracten. Fysiotherapeuten zijn vaak voor 80 procent afhankelijk van één verzekeraar en worden daardoor welhaast gedwongen elk contract te tekenen. Bas Eenhoorn, voorzitter KNGF: 'de toezeggingen van de minister bieden perspectief voor de toekomst en het KNGF wil zich daarom constructief opstellen. Wij zullen de situatie echter kritisch blijven volgen. Dat is in het belang van de fysiotherapeut en de patiënt.'

Over het KNGF
Het KNGF behartigt de belangen van ongeveer 20.000 fysiotherapeuten. Vanuit het hoofdkantoor in Amersfoort en vanuit zes regiokantoren biedt het KNGF ondersteuning op beroepsinhoudelijk, sociaal-maatschappelijk en economisch gebied.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Huub Langendonk
Adviseur externe communicatie KNGF
Tel: 06 511 11 530
E-mail: langendonk@kngf.nl