Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 28 oktober

Alkmaar 28-10-2005 - 14.13 uur

Verkeerscontrole 'anders' in Bergen

Alkmaar, vrijdag 28 oktober 2005

Op donderdag 27 oktober werd in Bergen een grootscheepse verkeerscontrole gehouden die net even iets anders was als een gewone, normale verkeerscontrole. Er werd namelijk niet alleen gecontroleerd op grond van de wegenverkeerswet zoals gewoonlijk het geval is, maar ook op grond van andere wetten zoals de opiumwet, wet wapens en munitie, op motorrijtuigenbelastingen en uitstaande boetes. Aan de controle werd deelgenomen door 24 politiemensen, de Inspectie voor het Wegverkeer, en de Belastingdienst.

Tijdens de controle werd tevens een test gedaan met een Catch-ken. Het gaat hier om een systeem waarbij kentekens van autos kunnen worden gecontroleerd op meer dan alleen de tenaamstelling. In dit systeem kunnen ook anderen gegevens worden opgeslagen, zodat aan het kenteken kan worden gezien of de auto al eens is gebruikt door een drankrijder, of iemand die drugs of wapens gebruikt of verhandelt.

Op drie toegangswegen naar het centrum, de Bergerweg, de Kogendijk en de Eeuwigenlaan, stonden controleposten opgesteld. Er werden in totaal 2000 voertuigen gecontroleerd met de catch-ken, 500 blaasproeven afgenomen en 500 controles uitgevoerd door de Belastingdienst. Dit leverde 45 bekeuringen op. Een persoon bleek teveel alcohol te hebben gehad (365 ug/l) Twee anderen reden tijdens een ontzegging en met een ingevorderd rijbewijs. Daarnaast kregen 40 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van een veiligheidsgordel, het niet in orde hebben van de documenten, technische gebreken en overtredingen van de wet Personenvervoer (Taxis). Als laatste werden een auto en een bromfiets uit het verkeer genomen omdat zij respectievelijk een verkeerde (te dikke) uitlaat en een te groot vermogen hadden.

Met deze controle wil de politie een duidelijk signaal afgeven dat onrechtmatige activiteiten geweerd worden in Bergen.

Snelheidscontrole Ommering Alkmaar

Alkmaar, donderdag 27 oktober 2005

Op donderdagmiddag werd tussen 13.20 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Ommering in Alkmaar. De controle vond plaats tijdens wegwerkzaamheden en maakt deel uit van een lange serie controles die uitgevoerd zijn en zullen worden zolang de wegwerkzaamheden daar voortduren. In totaal passeerden 1300 passanten de controleplaats waar een tijdelijke snelheidsbeperking geldt van 50 km per uur. In totaal reden maar liefst 644 (bijna 50%) voertuigen te snel. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De controle vond plaats op het moment dat wegwerkers daadwerkelijk op de Ommering aan het werk waren.

Verkeerscontroles

Den Helder, donderdag 27 oktober 2005

Op donderdagavond werd tussen 18.45 en 20.35 uur een snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg in Den Helder. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km per uur. In totaal passeerden 720 voertuigen de controleplaats. Hiervan reden er 60 te snel (ruim 8%). Hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 152 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Enkhuizen, donderdag 27 oktober 2005

Op donderdagmiddag werd gedurende twee uur een verkeerscontrole gehouden op de Westerstraat en het Westeinde in Enkhuizen. Hierbij kregen 25 bestuurders een bekeuring. Er werd hoofdzakelijk geschreven voor het niet dragen van een veiligheidsgordel.

Hoorn, donderdag 27 oktober 2005

Op donderdagmorgen en middag werd een verkeerscontrole gehouden op diverse plaatsen in Hoorn. Deze controle leverde in totaal 92 bekeuringen op. Er werd voornamelijk geschreven voor het niet dragen van een veiligheidsgordel en het niet handsfree bellen. Ook werden fietsers bekeurd die in het voetgangersgebied van de Grote Noord fietsten.

Westfriesland, donderdag 27 oktober 2005

Op donderdagmiddag en avond werden in Westfriesland motorsurveillances gehouden. Hierbij kregen 21 bestuurders een bekeuring. Opvallend was dat nog steeds erg veel mensen niet handsfree bellen (6x) en dat veel bestuurders van bromfietsen geen helm dragen (4x).

Alkmaar, vrijdag 28 oktober 2005

Op vrijdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Lorreinenlaan en de Vondelstraat in Alkmaar. Hierbij kregen 7 (brom)fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Heerhugowaard, vrijdag 28 oktober 2005

Op vrijdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Newtonstraat en de Nijverheidsstraat in Heerhugowaard. Hierbij kregen 5 (brom)fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Alcoholcontrole

Heerhugowaard, donderdag 27 oktober 2005

Op donderdagavond omstreeks 20.45 uur werd een 61-jarige vrouw uit Heerhugowaard in een personenauto gecontroleerd op het Cornusplantsoen in haar woonplaats. De vrouw bleek alcohol te hebben gebruikt. Zij blies 695 ug/l. Dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter utgeademde lucht). Zij kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren.

Visserijcontrole

Regio, donderdag 27 oktober 2005

Op donderdag werd in de kop van Noord-Holland een visserijcontrole gehouden waarbij sportvissers werden gecontroleerd. Van de tien vissers kregen er vijf een bekeuring omdat zij hun papieren niet in orde hadden of omdat zij met levend aas visten.

Mishandeling

Den Helder, donderdag 27 oktober 2005

Op donderdagmiddag omstreeks 14.00 uur vond er in een winkel aan de Marsdiepstraat in Den Helder een mishandeling plaats van de 53-jarige eigenaar van de winkel en zijn 15-jarige zoon. Beide personen waren in de winkel aanwezig toen twee personen (van 51 en 59 jaar) de winkel binnenkwamen. Met behulp van enkele andere mannen probeerden zij meubilair uit de winkel weg te halen. Reden hiervoor was een zakelijk geschil met de winkeleigenaar. Toen de winkeleigenaar (en later zijn zoon) de politie probeerden te bellen, werden zij mishandeld. Een van de sjouwers, een 29-jarige man, pleegde daarbij ook mishandelingen.

Toen de politie ter plaatse kwam konden de drie uit Den Helder afkomstige verdachten worden aangehouden. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Tractor in de sloot: bestuurder gewond

Kolhorn, donderdag 27 oktober 2005

Op donderdagmiddag omstreeks 16.15 uur, reed een 16-jarige jongen uit Schagerbrug op een landbouwtractor op de Kanaalweg te Kolhorn. Achter de tractor was een lege aanhangwagen gekoppeld. Toen er vanuit tegengestelde richting eveneens een tractor aan kwam rijden, stuurde de jongen de tractor met de rechterwielen de berm in. Bij het terugsturen sloeg de aanhanger om de tractor heen. Hierdoor raakte de tractor geheel in de berm en belandde (op de kop) in de naast de weg gelegen sloot. De jongen raakte hierbij licht gewond. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Gewond na steekpartij

Alkmaar, donderdag 27 oktober 2005

Op donderdagmiddag omstreeks 17.00 uur liep een 21-jarige Alkmaarder over de Jan van Heemstraat in Alkmaar. Hier werd hij gesneden door een man op een fiets. Toen hij daar een opmerking over maakte kwam de fietser terug. Er ontstond een schelpartij waarbij geduwd en getrokken werd. Plotseling voelde het slachtoffer een stekende pijn in zijn linker oksel. Hierop liep de fietser weg. Het slachtoffer is vervolgens lopend naar het Medisch Centrum Alkmaar gegaan. Hier werd geconstateerd dat hij met een scherp voorwerp was gestoken en dat een long was geperforeerd. De man had een klaplong opgelopen en werd voor behandeling opgenomen.

Auto ramt gevel woning

Heiloo, donderdag 27 oktober 2005

Op donderdagmiddag omstreeks 17.25 uur reed een 51-jarige vrouw uit Heiloo in een personenauto over De Krommert in haar woonplaats. In een bocht in de weg reed de vrouw rechtdoor en ramde de voorgevel van een woning. De vrouw liep daarbij lichte verwondingen aan haar armen op. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. De voorgevel van de woning raakte geheel ontzet. De vrouw bleek alcohol te hebben gebruikt. Zij heeft een bloedproef afgelegd. Het bloedmonster wordt op de aanwezigheid van alcohol onderzocht door het Forensisch Instituut. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd.

Hennep

Schagen, donderdag 27 oktober 2005

Op donderdagavond omstreeks 18.05 uur werden drie personen aangehouden in een woning aan de Oostersingel in Schagen in verband met hennepteelt. Het ging om twee mannen (23 en 47 jaar en afkomstig uit Hoorn) en een vrouw (22 jaar en afkomstig uit Amsterdam). De politie had tips binnengekregen dat er in de woning hennep geknipt werd en voor vervoer gereed werd gemaakt. In de woning werd een in werking zijnde plantage aangetroffen met 420 planten en de benodigde apparatuur. In een bestelwagen die bij de woning stond werden hennepresten aangetroffen. Ook bleek er stroom te worden betrokken buiten de meter om. De hennepplanten, de apparatuur en de bestelauto werden in beslag genomen. Door Nuon werd de stroom in de woning afgesloten. Tegen de drie verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedrijfsinbraak

Alkmaar, donderdag 27 oktober 2005

Op donderdagavond omstreeks 19.10 uur werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Laanenderweg in Alkmaar. De daders kwamen binnen door de toegangsdeur te forceren. Uit het bedrijf werd een geldlade uit de kassa weggenomen. Hierin zat slecht een beperkt bedrag aan wisselgeld.

Wieringerwerf/Nieuwe Niedorp, vrijdag 28 oktober 2005

In de nacht van donderdag op vrijdag werd er ingebroken in de Postagentschappen in Wieringerwerf aan de Fazantstraat en in Nieuwe Niedorp aan de Trambaan. In beide gevallen werd met grof geweld de toegangsdeur te forceren. Uit beide agentschappen werden onder anderen sigaretten ontvreemd. Het gaat mogelijk om dezelfde daders.

Woninginbraak

Heerhugowaard, vrijdag 28 oktober 2005

Op vrijdagmorgen omstreeks 04.25 uur werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Heijermanslaan in Heerhugowaard. De daders waren binnengekomen door de voordeur te forceren. De gehele woning werd doorzocht. In ieder geval werden een computer, een spelletjescomputer en beeld- en geluidsapparatuur weggenomen.

Diefstal auto

Alkmaar, donderdag 27 oktober 2005

In de nacht van woensdag op donderdag, tussen 19.00 en 07.45 uur, werd vanaf de Waalstraat in Alkmaar een bestelbusje ontvreemd. Het ging om een witte Hyundai H100 met kenteken VB-BF-67. De bus stond geparkeerd voor een woning. In de bus lagen handelsgoederen voor markten. Tussen 14.30 en 08.15 uur werd vanaf T Veneetse Eiland een personenauto ontvreemd. De auto stond in een parkeervak voor een woning. Hierbij ging het om een witte Opel kadett hatchback met kenteken TP-71-HS.

Laatst gewijzigd 28-10-2005 14:15 | © Politie Noord-Holland Noord |