Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 28 oktober 2005

Auto gestolen

TILBURG Een 22-jarige man uit Tilburg heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van de auto van zijn moeder. Die had de man meegenomen om aan de Academielaan te gaan sporten. Uit de kleding van de Tilburgse man zijn de sleutels weggehaald en later bleek ook dat de auto van zijn moeder, een Renault Twingo met het kenteken PF-DJ-67 vanaf de Academielaan is gestolen. De politie stelt een ader onderzoek in en de auto staat als gestolen gesignaleerd.

Politie onderzoekt overval op bejaarde man

TILBURG Met het opnemen van een uitgebreide aangifte is de politie een onderzoek gestart naar de overval van een 74-jarige man uit Tilburg. Deze man is gisteravond in zijn woning aan het Wolplein in Tilburg door twee gemaskerde mannen beroofd van 70 euro. De overvallers hebben dit geld uit de portemonnee van de Tilburgse man gehaald.

Nadat het slachtoffer zijn hondje heeft uitgelaten en weer in zijn woning is, staat hij op de eerste verdieping oog in oog met twee mannen die een bivakmuts op hebben. Een van de mannen heeft een vuurwapen bij zich en bedreigt daar het slachtoffer mee. De mond van het slachtoffer is door de overvallers dicht geplakt met tape. De overvallers eisen geld van de man en halen 70 euro uit zijn portemonnee. Als de overvallers weg zijn slaat het slachtoffer in de buurt alarm.

Tilburgse vrouw opgelicht

TILBURG Een 22-jarige Tilburgse vrouw is gisteravond aan de Spoorlaan opgelicht door twee jongens. De vrouw heeft haar telefoon aan de jongens verkocht en heeft hiervoor 250 euro ontvangen. De vrouw heeft van de jongens vijf biljetten van 50 euro gekregen. Bij controle van de biljetten is gebleken dat deze vals zijn.

Politie stelt onderzoek in na poging brandstichting

TILBURG De politie heeft gisteravond een aangifte opgenomen van een 41-jarige man uit Tilburg die op de hoek van de Broekhovenseweg en de Voltstraat een shoarmazaak heeft. Met een doos vol kranten, die de tot nu toe onbekende daders tegen de achterdeur van de shoarmazaak hebben gezet, heeft men geprobeerd brand te stichten.

Tilburgers bestolen van geld en mobiele telefoon

TILBURG Twee Tilburgers (18 en 19 jaar oud) hebben vannacht bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van een portemonnee en een mobiele telefoon. Deze spullen zijn vannacht aan de Schouwburgring in Tilburg gestolen door drie nog onbekende mannen. Terwijl de beide slachtoffers met nog een vriend op de Schouwburgring aan het kaarten waren kwamen de drie daders bij hen staan. De mannen pakten de portemonnee en de mobiele telefoon van de Tilburgers en zijn weggerend in de richting van het Louis Bouwmeesterplein.

Oisterwijkse man heeft net iets te veel op

OISTERWIJK Aan de Hondsbergselaan in Oisterwijk hebben agenten vannacht om kwart voor één een 60-jarige man uit Oisterwijk aangehouden. Bij controle op drankgebruik bleek dat de man net iets teveel gedronken had om nog te mogen rijden. In het politiebureau blies de man bijna 0.65 promille. Met een bekeuring en een rijverbod van een uur is de man na het politieonderzoek weer in vrijheid gesteld.

Politiehond Jag pakt inbrekers

TILBURG Met behulp van politiehond Jag hebben agenten vannacht om tien voor halfvier twee inbrekers kunnen pakken. De inbrekers, twee jongens van 16 jaar zijn aangehouden in de achtertuin van een woning aan de Purperstraat in Tilburg. Rond vijf over drie kreeg de politie een melding van een inbraak in een garage aan de Indigolaan binnen. Bij de melding werd ook het signalement van de twee inbrekers doorgegeven. Op weg naar de inbraak kwamen agenten de twee jongens tegen op de Lage Witsiebaan en bij het zien van de politie renden zij hard weg in de richting van de Umberstraat. Als de agenten met politiehond Jag een onderzoek instellen worden ze snel gevonden in de achtertuin van een woning aan de Purperstraat.

Tilburger rijdt met auto in op agent

TILBURG De politie is op zoek naar een 21-jarige Tilburgse man die woensdagavond, rond de klok van halfacht, aan de Weijenbergh in Oisterwijk met zijn auto is ingereden op een 34-jarige agent van politie. De agent raakte hierbij niet gewond omdat hij net op tijd opzij kon springen. De Officier van Justitie te Breda heeft de opsporing, aanhouding en voorgeleiding van de betrokken man terzake poging tot doodslag bevolen.

De politie was woensdag met meerdere agenten in burger aanwezig aan de Weijnenbergh in Oisterwijk. In deze straat had de politie een BMW X5 aangetroffen, waarvan bekend was dat deze auto was gestolen bij een inbraak in een woning te Biezenmortel.

Toen agenten woensdagavond bij de gestolen BMW X5 een man aantroffen, die de gestolen auto kennelijk kwam ophalen, werd deze man, een 26-jarige Amsterdammer, aangehouden. Op dat moment signaleerden agenten ook de auto van de 21-jarige Tilburger en als men deze wil staande houden rijdt hij met gierende banden op de politieagent in en weet zo aan zijn staandehouding te ontkomen.

De politie kent de identiteit van de 21-jarige Tilburger en zijn aanhouding is slechts een kwestie van tijd.

Auteur: Carel Bouman