Gemeente Vlaardingen


Estafettestokje armoedebestrijding van Cliëntenraad naar gemeente 28 oktober 2005

Attema ontvangt het estafettestokje De Cliëntenraad heeft vrijdag 28 oktober symbolisch de armoedebestrijding overgedragen aan de gemeente. Wethouder Anny Attema nam het estafettestokje in ontvangst.

Foto: Wethouder Attema ontvangt het estafettestokje van Cliëntenraadslid Marianne van Linschoten.

De Cliëntenraad van de afdeling Sociale zaken en werkgelegenheid (SZW) overhandigde het symbolische cadeau om extra aandacht te vragen voor de financieel zwakkeren en sociale uitsluiting in de Vlaardingse samenleving. De wethouder nam dit stokje graag over, want armoedebeleid staat hoog op haar politieke agenda.

Cliëntenraad / Sjakuus
De Cliëntenraad SZW behartigt de belangen van klanten van de afdeling Sociale zaken en werkgelegenheid. De raad heeft armoedebestrijding hoog op de agenda staan. Daarom participeerde de raad al jarenlang in de landelijke Stichting Sjakuus, een stichting tegen armoede en sociale uitsluiting.

Deze stichting is opgeheven, omdat het ministerie van Volkskgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de subsidie heeft beëindigd.

Strijd tegen armoede
Ondanks het einde van Sjakuus wilden de medewerkers van deze stichting de strijd tegen armoede niet opgeven. Zij bedachten het symbolische cadeau. Kunstenares Jeanette Claessen gaf vorm aan dit idee en maakte twee estfettestokjes. Sjakuus gaf beide stokjes door aan haar leden, die op 28 oktober een van deze strijdbare kunstwerken doorgaven aan de wethouder.
Cliëntenraadslid geeft uitleg over het estafettestokje. Cliëntenraadslid Van Linschoten (links) gaf een heldere uitleg over het doel van dit cadeau: Gemeente, zet de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting voort!

Strijd nog niet gestreden Het estafettestokje
De estafettestok die de wethouder ontving staat o.a. symbool voor de strijd tegen armoede, die volgens Sjakuus nog niet gestreden is. Wethouder Attema bevestigde dit en ziet armoedebestrijding als een opdracht voor iedereen: "De middelen van de gemeente zijn helaas beperkt. Maar als iedereen op zijn eigen vierkante centimeter iets doet, wordt de wereld weer een stukje beter".