Gemeente Zwolle

Subsidie landschapsonderhoud

Eigenaren van grond in het buitengebied van Zwolle kunnen in aanmerking komen voor subsidie om op het terrein natuur en landschap te versterken en/ of te herstellen. Bij natuur- en landschapsherstel kan men denken aan het wegwerken van achterstallig onderhoud of het aanleggen van nieuwe kavel- of erfbeplanting, zoals hagen, houtsingels, fruitbomen, (erf)bosjes en indien mogelijk poelen voor amfibieën.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie geldt als voorwaarde dat het herstel zowel voor het landschap als voor de natuur toegevoegde waarde oplevert. Daarnaast moet het passen in het landschap. Het moet gaan om kleine landschapselementen of erfbeplantingen bij boerderijen of woningen die bijdragen aan de verrijking of versterking van het karakter van het landschap. Onder 'landschap' wordt in dit geval het buitengebied verstaan. Het 'Landschapsgebiedsplan Overijssel' van de provincie vormt hierbij de basis.

Meer info
Voor meer informatie over deze subsidieregeling kunt u contact opnemen met mevrouw C. Gersen van de gemeente Zwolle. Zij is bereikbaar via de Servicelijn van de eenheid Wijkzaken, telefoon (038) 498 33 00. Tevens is er een informatiefolder te verkrijgen bij het gemeentelijk informatiecentrum, Grote Kerkplein 15.