Politie Hollands Midden

Datum: 28 oktober 2005

Hillegom Aanrijding automobiliste en racefietser De politie kreeg op vrijdag 28 oktober, omstreeks 10.35 uur, een melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Margrietenlaan. Een 62-jarige man uit Velserbroek reed op zijn racefiets over de Noorder Leidsevaart, komende uit de richting van Lisse. Hij verleende op het kruispunt met de Margrietenlaan geen voorrang aan een 59-jarige automobiliste, eveneens uit Velserbroek. De man werd geschept door de auto en kwam ten val. Aan zijn valpartij hield hij een hoofdwond en een gebroken sleutelbeen over. Hij is per ambulance overgebracht naar het LUMC.

Katwijk/ Noordwijk Controle RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 27 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 34-jarige man uit Almelo. Deze reed met een snelheid van 160 km/uur over de N206 op een gedeelte waar je maximaal 100 km/uur mag rijden. Bij een snelheidsovertreding van meer dan 50 km/uur wordt altijd het rijbewijs ingevorderd. Verder werden er nog twee andere snelheidsovertreders staande gehouden die een bekeuring aangezegd kregen. Ook kreeg een automobilist een bekeuring die over het verdrijvingsvlak reed (125 euro). Vrijdag 28 oktober nam het RVHT het rijbewijs in van een 20-jarige man uit Noordwijkerhout. Deze zogenoemde 'beginnend bestuurder' (minder dan 5 jaar in het bezit van een rijbewijs) reed met 156 km/uur over de N206 bij Noordwijk waar je maximaal 100 km/uur mag rijden. Daarnaast werden er nog vijf andere snelheidsovertreders staande gehouden die reden met snelheden tussen de 126 km/uur en 150 km/uur.

Oegstgeest Verkeersongeluk De politie haastte zich op vrijdag 28 oktober, omstreeks 07.20 uur, naar de Dorpsstraat waar een aanrijding tussen een bromfietsster en een fietser had plaatsgevonden. Een 51-jarige Leidenaar reed op zin fiets over de Dorpsstraat, komende uit de richting van de Rhijngeesterstraatweg. Ter hoogte van de Groenhoevelaan sloeg hij linksaf om de rijbaan over te steken. Hij liet hierbij de naast hem, in dezelfde richting rijdende 25-jarige bromfietsster uit Leiden niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg. De fietser is na zijn val naar het LUMC overbracht voor controle.

Oegstgeest Roodlichtcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 27 oktober een roodlichtcontrole gehouden op de Rijnzichtweg. Twee automobilisten reden door het rode licht. Ook hield het team nog twee automobilisten staande die de gordel niet droegen. De boete voor door rood rijden is 95 euro, geen gordel dragen kost 45 euro.

Alphen a/d Rijn/ Snelheidscontroles RVHT

Hazerswoude-Rijndijk

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft in de week van maandag 24 t/m vrijdag 28 oktober verschillende snelheidscontroles gehouden op de N11. Maandag controleerde het team met behulp van de lasergun. Vier snelheidsovertreders werden staande gehouden en kregen een bekeuring aangezegd. Met de lasergun worden vooral de hogere snelheidsovertreders eruit gepikt en direct met hun snelheid geconfronteerd. Dinsdag controleerde het RVHT met de radarauto. Een kleine twee procent reed te hard. Deze 85 bestuurders krijgen binnenkort een bekeuring in de brievenbus. Bij een lasercontrole op woensdag nam het RVHT het rijbewijs in van een 20-jarige man uit Wassenaar. Deze zogenoemde 'beginnend bestuurder' (minder dan 5 jaar in het bezit van een rijbewijs) reed 165 km/uur. Bij meer dan 50 km/uur wordt rijbewijs altijd ingevorderd. Ook drie andere snelheidsovertreders werden staande gehouden en kregen een bekeuring aangezegd. Vrijdag 28 oktober reed bij een radarcontrole ruim twee procent te hard. Deze 147 bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Alphen a/d Rijn Bromfietscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 24 oktober een bromfietscontrole gehouden in Alphen a/d Rijn. Drie bromfietsers kregen een bekeuring voor een te hoge constructiesnelheid en één bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij een oranje plaatje op zijn bromfiets had.

Alphen a/d Rijn Gordelcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft woensdag 26 oktober een gordelcontrole gehouden, onder andere op de Churchilllaan en de Koperweg. Drie personen kregen een boete van 45 euro omdat zij geen gordel droegen. Het ging om twee bestuurders en één passagier. Zowel de passagier voorin moet de gordel dragen als de passagiers achterin, tenzij er op de achterbank geen gordels zijn.

Hazerswoude-Dorp Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 25 oktober op de Gemeneweg een snelheidscontrole gehouden met de lasergun. Met een lasergun worden met name de hogere snelheidsovertredingen eruit gepikt. Een 40-jarige Hagenaar en een 41-jarige Mijdrechtenaar werden staande gehouden en kregen beide een bekeuring aangezegd. Ze reden beide 106 km/uur waar maximaal 80 km/uur gereden mag worden. Ook woensdag 26 oktober hield het RVHT hier een controle. Ditmaal werden zes snelheidsovertreders staande gehouden. Een 41-jarige Alphenaar reed met 108 km/uur het hardst.

Reeuwijk Gordelcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 27 oktober een gordelcontrole gehouden op de Oud Reeuwijkseweg. Zeven personen kregen een boet voor het niet dragen van de gordel. Zowel de passagier voorin moet de gordel dragen als de passagiers achterin, tenzij er op de achterbank geen gordels zijn.

Gouda Beroving van tas De politie heeft aangifte opgenomen va een 70-jarige vrouw woonachtig in Gouda. Zij is op vrijdag 28 oktober, omstreeks 10.10 uur, op de Tobias Asserstraat door twee jongens beroofd van haar tas. Haar tas is met geweld van haar schouder gerukt waardoor de vrouw ten val is gekomen. Zij heeft aan de valpartij een schaafwond aan haar knie overgehouden. De daders zijn er vervolgens te voet vandoor gegaan in de richting van de Bunchestraat. De politie is een onderzoek gestart.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --