Politie Gelderland-Zuid

Nep-meteropnemer aangehouden

Tweestromenland 28-10-2005 - (03)

De recherche van het district Tweestromenland heeft op woensdag 26 oktober een 52-jarige inwoner van Boxmeer aangehouden. De man wordt er van verdacht in de afgelopen maanden meerdere oplichtingen te hebben gepleegd. Deze oplichtingen vonden plaats in Nijmegen en de directe omgeving daarvan. Inmiddels heeft de man een aantal oplichtingen in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen bekend. Ook wordt hij verdacht van meerdere pogingen om mensen op te lichten.

De politie kwam de man op het spoor doordat een getuige, na een poging tot oplichting in Groesbeek, een kenteken van een auto had genoteerd. Hoewel het opgenomen kenteken niet helemaal klopte lukte het toch, op basis daarvan, de identiteit van de man te achterhalen. De man belde in de meeste gevallen aan bij oudere mensen en gaf zich uit voor medewerker van NUON en gaf aan de meterstanden te moeten opnemen. Hij vroeg dan om een bedrag te betalen. In een aantal gevallen werd hem ook inderdaad geld gegeven. Ook gaf hij zich soms uit voor verwarmingsmonteur. De man blijkt zich in het verleden al vaker aan dit soort praktijken schuldig te hebben gemaakt.

De verdacht is vandaag, 28 oktober, voorgeleid bij de Rechter-Commissaris. Deze heeft de bewaring van de man gevorderd voor een periode van 14 dagen.