Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Assen 28-10-2005

Politie waarschuwt voor nepmonteur
GIETEN Vrijdag heeft een onbekende man, die zich uitgaf als monteur van Essent, geprobeerd bij een 85-jarige vrouw in haar woning in de Schoolstraat binnen te komen. Hij zei de vrouw dat hij de gasmeter kwam vervangen. De vrouw trapte er gelukkig niet in en de man stapte in zijn auto en reed weg. De auto die hij bij zich had was een gele bestelbus met twee rode driehoeken op de zijkant. Navraag bij Essent leert dat de echte monteurs altijd bedrijfskleding dragen en zich altijd kunnen legitimeren. Bovendien wordt een vervanging van een gasmeter, of een andere ingrijpende reparatie, altijd schriftelijk van te voren aangekondigd. (05-193634)

Politie onderzoekt woninginbraken
GROLLOO Donderdagnacht is ingebroken in twee woningen naast elkaar aan de Hofakkers. Bij beide woningen werd het cilinderslot vernield. Voor zover op dit moment bekend is er niets weggenomen. LOON Op dezelfde wijze is ingebroken in een woning aan de Loneresweg. Ook hier is niets ontvreemd.

Winkeldief aangehouden
EMMEN Vrijdag is een 31-jarige man uit Dronten aangehouden in een warenhuis aan het Mondriaanplein. Hij had daar een zak snoep gestolen en kreeg daarvoor een dagvaarding uitgereikt. (05-193607)

Politie zoekt getuigen mishandeling Peize op 21 oktober PEIZE De politie van Noordenveld/Tynaarlo is op zoek naar drie jongens die een week geleden op de Groningerweg een 17-jarige jongen uit Roden hebben mishandeld. De jongen liep daarbij hoofdletsel op. Op vrijdag 21 oktober 2005, omstreeks 17.15 uur, reed de 17 jarige jongen uit Roden op zijn fiets tussen Peizermade en Peize. Tussen Peizermade en Peizerwold, daar waar het fietspad afbuigt van de doorgaande weg, werd de Rodenaar door de bestuurder van een scooter en twee fietsers ingehaald en vervolgens zonder aanleiding mishandeld. Met hoofdletsel werd de jongen achtergelaten.
De politie is nu op zoek naar de drie jongens.
Signalementen:
De bestuurder van de scooter droeg een zwarte integraalhelm met bliksemtekening. De scooter was wit van kleur en had een rode achterzijde. De beide fietsers waren in de leeftijd van rond de 18 jaar , een droeg een witte pet met zwarte letters en de andere had een corpulent postuur, grijze trui en droeg zwarte All Stars gymschoenen. Een onderzoek tot nu toe heeft nog niet tot de aanhouding van de verdachten geleid.
Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed. Diegene die informatie kan geven wordt verzocht contact op te nemen met de politie Noordenveld/Tynaarlo via telefoon 0900 8844 (05-192459)

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Telefoon 0592 361127 of 06 22662875.