Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 28 oktober 2005

Provincie Groningen 28-10-2005 -

Lauwersoog: dodelijk verkeersongeval
Een 82-jarige man uit Bedum is vrijdagochtend bij een verkeersongeval op de kruising van de Kustweg met de Strandweg dodelijk verongelukt. De man reed op zijn fiets en stak de kruising over, zonder voorrang te geven aan een automobilist. De 27-jarige automobilist uit Zoutkamp kon het slachtoffer niet ontwijken en botste tegen de fietser aan. Het slachtoffer is in kritieke toestand met de traumaheli naar een ziekenhuis gebracht. Hij overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

Zuidhorn: man bekent 18 oplichtingszaken
De politie heeft deze week een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor oplichting. De man meldde zich vrijwillig op het politiebureau aan de Rademarkt in Groningen met de mededeling een oplichtingszaak te willen bekennen. Hij bekende in een hotel in Zuidhorn te hebben overnacht en ontbeten zonder te betalen. Hierop werd hij ingesloten voor nader onderzoek. Tijdens verhoren kwamen steeds meer oplichtingszaken aan het licht. In totaal bekende hij achttien soortgelijke oplichtingszaken. Niet alleen hotels in de provincie Groningen waren slachtoffer van de 19-jarige, ook hotels in Friesland en in het midden van het land kregen van hem bezoek. De slachtoffers hebben allen aangifte gedaan tegen de man. Hij is inmiddels op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Stadskanaal: man doet valse aangifte
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 29-jarige man uit Heiligerlee vanwege een valse aangifte. De man deed op 17 oktober aangifte van diefstal met geweld. De man verklaarde ontvoerd en mishandeld te zijn door twee onbekende mannen. Hij verklaarde ook dat hij 30 uur in een kanaal had gelegen en dat zij zijn auto hadden gestolen. Uit onderzoek en verhoren van de verdachte is inmiddels gebleken dat de man een valse aangifte heeft gedaan vanwege psychische problemen.

Groningen: voetganger gewond door aanrijding
Bij een verkeersongeval op de Sportlaan in Groningen is een 91-jarige voetganger uit Groningen gewond geraakt. De man stak een zebrapad over, maar werd niet gezien door een 38-jarige automobilist uit Hoogezand. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 252, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Groningen, Hereweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1208, aantal overtredingen: 46, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.