Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 28 oktober

BERGEN OP ZOOM, 28 oktober 2005

Twee gewonden bij éénzijdig ongeval

STEENBERGEN: Op donderdagavond 27 oktober gebeurde er een éénzijdig ongeval. Een 18-jarige automobilist uit Steenbergen reed over de Boonhil, komende uit de richting van de Kruislandsdijk. De bestuurder had zijn voertuig niet voortdurend onder controle en raakte in de bocht van de weg af. Hierdoor belandde de auto ondersteboven in de sloot. De bestuurder raakte gewond bij het ongeval. Hij liep letsel op aan zijn hoofd en arm. De inzittende van de auto, een 19-jarige man uit Nieuw-Vossemeer had last van zijn knie en nek. Beiden zijn per ambulance naar het Lievensberg ziekenhuis vervoerd. Van de bestuurder is ter controle bloed afgenomen. Dit zal worden getest op mogelijk alcholgebruik. De uitslag van dit onderzoek zal pas later bekend worden.

Politie houdt twee personen aan voor drugsbezit

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op donderdagmiddag 27 oktober een 36-jarige man uit Deurne (Be) staande aan de Auvergnestraat. De politie vroeg hem of hij verdovende middelen in zijn bezit had. Hierop overhandigde hij 20 gram hennep. De man is hierop aangehouden en na verhoor en betaling van een boete van 100,- in vrijheid gesteld. In de vroege avond hield de politie een 25-jarige vrouw staande. Dit gebeurde ook in de Auvergnestraat. De politie vroeg of de vrouw verdovende middelen bij zich had. Ze bevestigde dit en overhandigde de politiemensen 15 gram hennep. De vrouw kon de transactie van 100,- niet betalen en kreeg een dagvaarding. Hierna is ze in vrijheid gesteld.

Politie krijgt melding van potloodventer

HUIJBERGEN: De politie kreeg op donderdag 27 oktober omstreeks 16.40 uur melding van een schennispleger. Twee meisjes (gegevens onbekend) zagen aan de Moerkantsebaan een potloodventer in een auto zitten. De politie zocht de omgeving af, maar trof niemand meer aan.

Vrouw raakt gewond bij verkeersongeval

OUDENBOSCH: De politie kreeg op woensdag 27 oktober om 16.35 uur een melding van een ongeval met letsel. Een 64-jarige man uit Oudenbosch reed over de Industrieweg, komende uit de richting Zegge. Hij zag vermoedelijk een van links komende fietser over het hoofd. De fietser reed over de Molenstraat, dit is een voorrangsweg. Er ontstond een aanrijding waarbij de 67-jarige vrouw uit Rucphen ten val kwam. Ze liep rug-, schouder- en hoofdletsel op en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Politie neemt aangifte op van mishandeling

OUDENBOSCH: Op vrijdag 28 oktober even na 10.00 uur reed een 52-jarige man uit Hoeven over de Sint Bernaertsstraat. Ter plaatse was men bezig de weg opnieuw te belijnen en er stonden kegels op de weg. De man zag hoe een groepje jongeren de kegels omschopten. De omgevallen kegels vormden een gevaar voor medeweggebruikers en de man besloot de jongeren staande te houden. Hij hield één van de jongens aan en vertelde hem dat hij de kegels weer netjes rechtop moest zetten. De man kreeg een discussie met de jongeren. De jongen die hij aanhield en bij zijn arm vast had, sloeg hem hierop meerdere keren in het gezicht. De man liet los en de jongens fietsten door. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling en is na enig onderzoek achter de identiteit van de mogelijke dader gekomen. Op vrijdagmiddag is de 15-jarige jongen uit Bosschenhoofd door de politie verzocht naar het politiebureau te komen. Hier heeft hij een verklaring afgelegd. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Politie onderzoekt snelkraak in woning

SCHIJF: Op vrijdag 28 oktober, rond 06.20 uur, is er ingebroken in een woning aan de Hoeksestraat. De dader vernielde een ruit aan de voorzijde van de woning. De bewoners werden wakker van harde geluiden. De bewoner van het pand ging kijken wat er aan de hand was en zag nog net een man wegrijden vanuit zijn voortuin. Vermoedelijk reed de man op een scooter. De dader nam een bronzen beeld (engel met een krans) weg uit de woning. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Politie neemt aangifte op van diefstal tegels

RUCPHEN: In de nacht van donderdag 27 oktober op vrijdag 28 oktober hebben onbekenden ingebroken op een afgesloten bouwterrein aan het Noordveld. Onbekenden vernielden het hekwerk en verschillende bouwlampen. Er zijn partijen vloer- en wandtegels weggenomen. Hoe groot de partijen zijn is tot op heden onbekend. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Bejaarde man raakt gewond bij ongeval

ROOSENDAAL: De politie kreeg op donderdag 27 oktober omstreeks 14.40 uur melding van een verkeersongeval. Een 24-jarige automobilist uit België reed over de Boulevard. Bij de rotonde wilde hij rechtsaf slaan richting de Brugstraat. Hierbij zag hij een 72-jarige fietser uit Roosendaal over het hoofd. De man kwam ten val en liep hierbij een hoofdwond op. Hij is per ambulance naar het Sint Franciscus ziekenhuis vervoerd.

Auteur: Inge Rijgersberg