Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (28/10/05)

BREDA, 28 oktober 2005

Molotov cocktail tegen huis gegooid

GILZE: Donderdag 27 oktober omstreeks 19.45 uur is er een molotovcocktail tegen een huis in de Nieuwstraat gegooid. De 59-jarige bewoonster van het pand had niks gemerkt, maar werd opmerkzaam gemaakt door buren. De cocktail kwam tegen een raam op de eerste verdieping terecht en zorgde voor een schroeiplek op de middenstaander van het kozijn. De politie neemt de zaak hoog op en heeft een onderzoek ingesteld. Zo heeft de Technische Recherche ter plaatse onderzoek gedaan.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

ALMKERK: De politie heeft donderdag 27 oktober rond 21.30 uur op de Galerij een 58-jarige man uit Almkerk aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man moest op het politiebureau meewerken aan een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 505 ug/l was. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 5 uur opgelegd.

Politie neemt quad in beslag voor technisch onderzoek

OOSTERHOUT: Surveillerende politiemensen zagen donderdag 27 oktober rond 16.50 uur een jongen op een quad door de Leysendwarsstraat rijden. Ze spraken de jongen, een 15-jarige inwoner van Oosterhout, aan. De quad was niet voorzien van een verzekeringsplaatje. De vierwieler is voor nader technisch onderzoek uit het verkeer genomen.

Woninginbraken

WERKENDAM: In de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 oktober is ingebroken in een woning aan de Laan van Welgelegen en in een woning aan de Ereprijs. In beide gevallen werd een deur geforceerd en in beide gevallen bestond de buit uit een bankpas. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie houdt verkeerscontroles

DONGEN: De politie heeft donderdag 27 oktober verkeerscontroles gehouden in de Berlagestraat, in de Kardinaal van Rossumstraat en op de Vierbundersweg. Daarbij werden in totaal 3 bekeuringen uitgeschreven: 1 voor rijden zonder helm, 1 voor niet-handsfree bellen en 1 voor rijden in een geslotenverklaring.

OOSTERHOUT / DORST: Tijdens snelheidscontroles op de Vijf Eikenweg in Oosterhout en op de Rijksweg in Dorst heeft de politie donderdag 27 oktober in totaal 5279 passanten gecontroleerd (1452 op de Vijf Eikenweg en 3827 op de Rijksweg). Op de Vijf Eikenweg reden 17 weggebruikers te hard, op de Rijksweg waren dat er 27. Hoogst gemeten snelheid bedroeg op de Vijf Eikenweg 107 km/uur en op de Rijksweg 109 km/uur. Op beide wegen geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur.

OOSTERHOUT: Donderdagavond 27 oktober hield de politie een verkeerscontrole. Daarbij zijn 11 bekeuringen uitgeschreven: 11 voor fietsen zonder licht, 1 voor het niet hebben van een
bromfietscertificaat, 1 voor rijden door rood licht, 1 voor rijden zonder helm en 1 voor niet-handsfree bellen.

WAALWIJK: De politie heeft donderdag 27 oktober een verkeerscontrole gehouden op de Burgemeester van de Klokkenlaan. Daarbij werden in totaal 33 bekeuringen uitgeschreven: 29 voor het niet dragen van de autogordel, 3 voor niet-handsfree bellen en 1 voor overschrijding van de maximumsnelheid.
Tijdens een verkeerscontrole op de Taxandriaweg controleerde de politie bovendien 50 voertuigen en hun bestuurders. Daarbij werden 12 bekeuringen uitgeschreven: 11 voor het niet dragen van de autogordel en 1 voor rijden zonder geldige verzekering.

KAATSHEUVEL: Tijdens verkeerscontroles in de Kinkenpolder, Peperstraat en Hoofdstraat heeft de politie donderdag 27 oktober 11 bekeuringen uitgeschreven: 8 voor fietsen zonder licht en 3 voor fout parkeren.

RAAMSDONKSVEER / GEERTRUIDENBERG: Op diverse plaatsen in Ramsdonksveer en Geertruidenberg heeft de politie donderdag 27 oktober verkeerscontroles gehouden. Darbij zijn in totaal 17 bekeuringen uitgeschreven: 5 voor fietsen zonder licht, 2 voor rijden met mistverlichting, 1 voor rijden met onjuiste verlichting, 3 voor het niet dragen van de helm, 1 voor het niet bij zich hebben van het bromfietscertificaat, 1 voor niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs en 4 voor fout parkeren.

Auteur: Leonie van Ooijen