Politie Midden- en West Brabant

Persberichten vrijdag 28 oktober 2005

BREDA, 28 oktober 2005

Aanhouding na vechtpartij Havermarkt

BREDA: Agenten van het horecatoezicht hebben vrijdagochtend moeten ingrijpen bij een stevige vechtpartij voor de deur van een horecagelegenheid aan de Havermarkt. Rond 01.30 uur ging de politie af op een melding dat er een groep van circa twintig personen aan het vechten was. Daarbij is een 25-jarige Bredanaar aangehouden die waarneembaar geweld heeft gebruikt. De politie onderzoekt, onder meer op basis van getuigenverklaringen en camerabeelden, de toedracht en de rol van andere vechtersbazen.

Ook werd een 25-jarige Bredanaar vrijdagmorgen rond 03.00 uur aangehouden nadat hij een 18-jarige Bredase vrouw hard tegen haar gezicht heeft geslagen. Dat gebeurde nabij een eetgelegenheid aan de Vismarktstraat. De man werd woedend nadat de vrouw een tekst vrij vertaald - voorlas die op zijn t-shirt stond wat in zijn ogen een belediging van zijn moeder was. De vrouw en een vriendin meldden de mishandeling bij in de omgeving aanwezige agenten waarna de man werd aangehouden. Hij is vervolgens met een dagvaarding weggestuurd.

De politie deelde donderdagavond- en nacht zeventien bekeuringen uit voor foutief parkeren. Ook werd één wildplasser op de bon geslingerd.

72 snelheidsovertreders op de Westerhagelaan

BREDA: Op de Westerhagelaan zijn donderdagmidddag 72 automobilisten bekeurd omdat zij te hard reden. Ter plaatse geldt 50 km/uur als maximumsnelheid, maar dat weerhield een bestuurder er niet van om 91 km/uur te rijden. Ook werden vijf bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel, niet handsfree bellen en het voeren van geblindeerde ruiten in de auto.

Bij controles vrijdag op de Nassaustraat in Breda en de Ettensebaan in Zundert zijn 44 automobilisten bekeurd, op een totaal van 887 passanten. Op de Nassaustraat (maximaal 50 km/uur) was de hoogst gemeten snelheid 76 km/uur, op de Ettensebaan kreeg een bestuurder 103 km/uur op zijn conto, terwijl maximaal 80 km/uur is toegestaan.

Rotterdammer aangehouden na bedreiging

BREDA: De politie heeft vrijdagmorgen een 26-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden op de parkeerplaats bij Hazeldonk-Oost. Dat gebeurde nadat er een melding bij de politie is binnengekomen over bedreiging. De Rotterdammer zou nabij het benzinestation autos hebben klemgereden en de bestuurders daarvan hebben geïntimideerd. De man is in verzekering gesteld; de politie onderzoekt de zaak.

Audi A8 gestolen bij autobedrijf

BREDA: Bij een autobedrijf aan de Kalshoven is donderdagavond een zilvergrijze Audi A8 met het kenteken 73-DG-VZ gestolen. Dieven forceerden een deur om het pand binnen te komen. Eenmaal binnen hebben ze in de garage staande Golf gebruikt om het rolluik van het pand eruit te rijden. Daarna konden ze met de genoemde Audi A8 ervandoor gaan. De gestolen auto, die ter reparatie bij de garage stond, is eigendom van een particulier.

Man gaat door het lint na ruzie met vriendin

BREDA: De politie heeft donderdagavond een 20-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden in verband met mishandeling en bedreiging. De man kreeg rond 22.00 uur in een woning aan de Lange Schoor ruzie met zijn vriendin. Vervolgens ging hij zo door het lint dat enkele andere aanwezigen in de woning hem tot bedaren wilde brengen. Daarbij zwaaide de man wild om zich heen en raakte een eveneens 20-jarige inwoner van Etten-Leur vol in het gelaat. Hij hield daaraan letsel aan zijn neus over. Vervolgens dreigde de man met een mes het in de woning aanwezige gezelschap en ging naar buiten. Gealarmeerde agenten konden de man uiteindelijk, met de inzet van een politiehond, aanhouden. Hij is in verzekering gesteld en bleek ook nog een vonnis te hebben openstaan van 900 euro of 18 dagen zitten.

Grove inbraak supermarkt Ulvenhout

ULVENHOUT: Op grove wijze hebben inbrekers donderdagnacht een flinke hoeveelheid sigaretten buitgemaakt bij een supermarkt aan de Dorpsstraat in Ulvenhout. De daders

vernielden met een stoeptegel de ruiten van de schuifdeuren en konden zo bij het sigarettenschap komen. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Aanhoudingen na vechtpartij Hoornwerkstraat

BREDA: De politie heeft vrijdagmiddag ingegrepen na een vechtpartij bij een woning aan de Hoornwerkstraat. Naar aanleiding daarvan zijn twee mannen, een 19-jarige en een 25-jarige inwoner van Breda, aangehouden. De 25-jarige man kwam rond 15.00 uur bij de bewoner van de Hoornwerkstraat aan de deur toen zij ruzie kregen. Daarbij kreeg de 25-jarige man enkele stevige klappen. Hij droop vervolgens af, maar ontmoette vervolgens in de bus een 19-jarig bekende. Daarop gingen ze gezamenlijk terug naar de Hoornwerkstraat om verhaal te halen. De bewoner raakte daarna in gevecht met het tweetal waarbij hij een bezemsteel gebruikte. Zijn belagers hadden twee steekwapens in hun bezit waarmee mogelijk gedreigd is. De 25-jarige man liep verwondingen aan zijn gezicht op. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de vechtpartij.

Auteur: Andre van den Hul