Stadsdeel Amsterdam Centrum

Geld voor gedragsverrijking dieren in Artis

Op vrijdag 28 oktober heeft stadsdeelvoorzitter Anne Lize van der Stoel een cheque ter waarde van 20.000 overhandigd aan de directeur van Artis, de heer Haig Balian. De overhandiging vondt plaats bij het leeuwenterras. Het geld van de cheque wordt gebruikt voor projecten voor gedragsverrijking van dieren.

Wat is gedragsverrijking?

Gedragsverrijking stimuleert het natuurlijke gedrag van dierentuindieren, bijvoorbeeld het actief zoeken naar voedsel. Zo krijgen de ijsberen een zogenaamde ijslolly, waarin allerlei lekkernijen zijn ingevroren. Andere dieren krijgen holle boomstammen met meelwormen of rozijnen. Ook zijn er dieren die allerlei educatieve objecten hebben gekregen om mee te spelen.

De olifanten hebben onlangs een takkenkraan en waterbak gekregen om naar voedsel te kunnen slurfenen beschikken de miereneters nu over een eigen termietenheuvel. Met het geld dat Artis heeft ontvangen wordt een meerjarenplan gedragsverrijking gefinancierd, waarin tevens de educatie over dierenwelzijn een belangrijke rol speelt.