28-10-05 'Zorgvuldig en gr ondig onderzoek brand cellencomplex Schiphol nodig' Het CDA vindt het belangrijk dat de Raad voor de Veiligheid de tragedie grondig gaat onderzoeken.

In de nacht van woensdag op donderdag woedde in een cellencomplex op Schiphol een verschrikkelijke brand. Hierbij kwamen elf mensen om. In de Kamer werd hierover op donderdagavond gesproken. In het debat gaf woordvoerder Jager aan dat de gedachten van de CDA-fractie uitgaan naar de slachtoffers en hun nabestaanden.

Het moment waarop het spoeddebat werd gehouden, kwam wat het CDA betreft erg vroeg. Woordvoerder Jager: 'We zijn geschokt door het gebeuren gedurende de afgelopen nacht. Op zich staan we hier op dit moment als Kamer machteloos en kun je je afvragen wat een debat nu toevoegt aan hetgeen door deskundigen wordt onderzocht. Het CDA vindt het daarom van belang dat de Raad voor de Veiligheid de gebeurtenis grondig gaat onderzoeken om te voorkomen dat we nog eens met een dergelijke tragedie worden geconfronteerd.'