Koga-Miyata


vrijdag 28 oktober 2005 NEDERLANDSE FIETSFABRIKANT NEEMT VOORTOUW De Heerenveense fietsfabrikant Koga B.V., bouwer van Koga-Miyata fietsen, zal de komende jaren haar ondersteuning van de baanselectie belangrijk gaan opvoeren. Als reden hiervoor noemt Koga de stijgende belangstelling voor het baanwielrennen, gebaseerd op de internationale successen van Nederlandse baanrijders als Theo Bos en Leontien Zijlaard-Van Moorsel. Beide hebben ook de komende jaren een persoonlijk sponsorcontract met Koga.

Bovendien zullen KNWU en Koga de bestaande sponsorbanden de komende jaren flink gaan aanhalen. De huidige samenwerking voor de nationale baanselectie, waarbij Koga de bekende oranje-witte baanframes levert, wordt binnenkort in een nieuwe samenwerkingsovereenkomst vastgelegd. Deze hernieuwde samenwerking zal aanmerkelijk veelomvattender zijn en nadrukkelijk zijn gericht op het neerzetten van topprestaties tijdens de Olympische Spelen in 2008.
De ontwikkeling van een revolutionair nieuw baanframe maakt hiervan voor Koga deel uit, waarvoor zal worden samengewerkt met verschillende vooraanstaande partners.

Op korte termijn is Koga mede-sponsor van de beide Zesdaagsen, in Amsterdam en Rotterdam en naamgever aan de Koga Sprint Cup waarom in Amsterdam zal worden gestreden.

Ook internationaal is Koga in toenemende mate actief bij de promotie van de baansport. Sinds 2004 is Koga persoonlijk sponsor van de Zwitserse baanspecialist Franco Marvulli, Olympisch medaillist in de Madison in Athene en Zwitsers Wielrenner van het Jaar 2004. Net als vorig seizoen wordt ook dit jaar zijn deelname aan de Zesdaagsen verwacht.

Tenslotte beschikt ook de Zuid-Afrikaanse nationale sprintploeg in oprichting sinds september over een serie gloednieuwe scandium baanframes van Koga, uitgevoerd in de kleuren van de Zuid-afrikaanse vlag. De plannen zijn om vanaf 2006 op internationale evenementen uit te komen.