Gemeente Goes

Persbericht

Officiële opening en open dag nieuw Stadskantoor Goes

Vrijdag 28 oktober om 15.00 uur wordt het nieuwe Stadskantoor van Goes officieel geopend. Burgemeester drs. D.J. van der Zaag voert de openingshandeling uit samen met een vertegenwoordiging van inwoners van de gemeente. Deze opening is voor genodigden. U bent hierbij van harte uitgenodigd.

Zaterdag 29 oktober van 10.00 tot 16.00 uur is het open dag.

Programma officiële opening vrijdag 28 oktober

15.00 uur Welkom door burgemeeste D.J. van der Zaag

15.10 uur Toespraak door R. Cornelisse, aannemingsbedrijf Ballast Nedam

15.15 uur Toespraak door R. Uytenhaak, architect

15.20 uur Toespraak door W. Erkelens, CWI

15.25 uur Toespraak door projectwethouder C.R.M.M. Linssen

15.30 uur Officiële openingshandeling door burgemeester Van der Zaag samen met een vertegenwoordiging van inwoners van Goes.

Aansluitend (na ongeveer een kwartier) op een van de verdiepingen opent burgemeester Van der Zaag een presentatie-in-opbouw van Goes600-activiteiten die tot nu toe geweest zijn.

Programma open dag zaterdag 29 oktober

Tussen 10.00 en 16.00 uur doorlopend gelegenheid om het gebouw te bezichtigen en medewerkers, raadsleden en collegeleden te ontmoeten.

Lezingen
Elk heel uur 'Het architectonisch ontwerp' door projectwethouder Charles Linssen
(11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 uur)

Op de halve uren 'De duurzame energie' door Leo Minderhoud (projectleider bouw)
(10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 uur)

Daarnaast zijn er enkele kleinere activiteiten.

Over het Stadskantoor

Het Stadskantoor is per 3 oktober in gebruik genomen, het CWI en de reïntegratiecoaches van UWV namen hun intrek 17 oktober.

In het nieuwe gebouw zijn nu alle gemeentelijke diensten ondergebracht: de afdelingen van het voormalige stadskantoor aan de Oostsingel, Gemeentearchief Wijngaardstraat, Ingenieursbureau Geldeloozepad, Landbouwcentrum (Afdelingen Milieu, Bestuurszaken, Belastingen, Bureau Bijzondere Voorzieningen, units Voorzieningen Gehandicapten, Aanvullende Uitkeringen en Gemeentelijke Kredietbank/Schuldhulpverlening) Westsingel.

Alleen de afdeling Stadsbeheer blijft aan de Troelstralaan.

Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), de reïntegratiecoaches van het Uitvoeringsorgaan WerknemersVerzekeringen (UWV) en het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) zijn eveneens in het nieuwe gebouw ondergebracht.

In de publieksruimte op de begane grond bevinden zich de Receptie (kortdurende dienstverlening, doorverwijzing, ontvangen van klanten met een afspraak, meegeven folders en ander informatiemateriaal), de Publieksbalie (via de receptie krijgen bezoekers een nummer voor de juiste balie, bijv. burgerzaken, bouwvergunningen) en de balie van het CWI (werkzoekenden, aanvragen uitkeringen, aanvullende (zorg)voorzieningen, krediet- of schuldhulpverlening, reïntegratiecoaches UWV).