Gemeente Epe


Opening Loop- en wandelroute "De Cannenburch"

Op vrijdag 28 oktober 2005 om 14.45 uur wordt de loop/wandelroute "De Cannenburch" geopend. Wethouder sport, de heer René de Vries doet dit samen met een bestuurslid van de Koninklijke Atletiek Unie (KNAU), de heer René Hondelink en een afgevaardigde van de Nederlandse Hartstichting. Zij zullen het informatiebord onthullen en daarmee het startschot geven voor de eerste wandelaars.

Aanleiding initiatief
Op initiatief van de gemeente Epe en in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) en de Nederlandse Hartstichting is "de Cannenburch" loop- en wandelroute gerealiseerd. De gemeente Epe hoopt dat door het openen van de Cannenburch loop- en wandelroute meer mensen vaker in beweging komen.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat meer dan de helft van de Nederlanders te weinig beweegt. Een half uur bewegen per dag bevordert de gezondheid, geeft meer energie en verkleint de kans op hart- en vaatziekten.

Wandelaars, rolstoelgebruikers, joggers en trimmers kunnen gebruik maken van een veilig parcours voor het uitoefenen van hun sport en/of vrijetijdsbesteding. Programma
14.00 uur Ontvangst met koffie in Restaurant "Het Koetshuis". 14.15 uur Toespraken door de wethouder Sport, afgevaardigden van de Atletiekunie en Nederlandse Hartstichting. 14.45 uur Onthulling informatiebord.
Gelegenheid om de route geheel of gedeeltelijk af te leggen. 15.45 uur Hapje en drankje in restaurant "Het Koetshuis".