Universiteit Utrecht

Persaankondiging Universiteit Utrecht

Utrechts Universiteitsfonds / Alumnibureau

21 oktober 2005

Utrecht Lezingen in de regio 2005

De universiteit als motor voor versterking concurrentiekracht

Hoe kan de Universiteit Utrecht ook een motor zijn die de concurrentiekracht vanuit de Randstad in Europa versterkt? Hoe moet de universiteit de ondernemerswereld bereiken, en haar plaats in de Randstad neerzetten? En wat mogen ondernemingen op hun beurt van de universiteit verwachten? Prof. drs. Gerlach Cerfontaine stelt deze vragen aan de orde in de bijeenkomst die op vrijdag 28 oktober in Utrecht plaatsvindt. De bijeenkomst is onderdeel van de Utrecht Lezingen in de regio 2005 .

Cerfontaine moet als geen ander in staat worden geacht zicht te geven op de mogelijkheden van de Utrechtse universiteit om een belangrijke rol te spelen in de Randstad. Hij laat dan ook zien dat een universiteit met inspirerend leiderschap een centrale rol in deze ontwikkeling kan spelen.

Spreker

Professor drs. Gerlach Cerfontaine is bijzonder hoogleraar Verantwoord Bestuur van Ondernemingen/Corporate Governance bij de Utrechtse School voor Bestuur- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht. Cerfontaine verzorgt binnen USBO onderwijs in het 'besturen van organisaties', een gebied dat binnen de bestuurskunde sterk in opkomst is. De President en Chief Executive Officer van Schiphol Group is aangetrokken om praktijkervaringen op het terrein van publiek-private relaties, in het academisch onderwijs in te brengen. Cerfontaine was eerder hoogleraar 'Strategisch management in de ziekenhuiszorg' aan de universiteit Utrecht en directeur van het Utrechts Medisch Centrum.

Meer informatie

Vrijdag 28 oktober 2005, 20.00 uur (ontvangst 19.30 uur, borrel na afloop)

Academiegebouw Universiteit Utrecht, Domplein 29.

Utrecht Lezing: De rol van de Universiteit Utrecht in de Randstad als concurrerende regio in Europa .

Professor drs. G.J. Cerfontaine

De Utrecht Lezingen in de regio worden dit najaar gehouden op verschillende plaatsen in Nederland. De lezingen zijn een initiatief van de Universiteit Utrecht en het Utrechts Universiteitsfonds en worden door regionale netwerken van Utrechtse alumni georganiseerd. De lezingen zijn toegankelijk voor alumni en andere relaties van de Universiteit Utrecht. Meer informatie over deze en overige Utrecht lezingen: www.alumni.uu.nl.

Voorlichter Johan Vlasblom (030) 253 4073, j.l.vlasblom@uu.nl