Ingezonden persbericht


Rotterdam, 27 oktober 2005

PERSBERICHT

Llinke Soep evalueert Inzamelingsactie Pakistan

In het Radio 1 programma Llinke Soep ontvangt presentator Marcel van der Steen vrijdagavond voorzitter Bert Boer van de Samenwerkende Hulp Organisaties samen met een woordvoerder van de onafhankelijke stichting World Vision. Met hen en een jonge Pakistaanse kijkt hij terug op de inzamelingsactie van deze week.

Voorlopig heeft de inzamelingsactie van de Samenwerkende Hulp Organisaties ruim 21 miljoen euro opgebracht. Dit geld wordt verdeeld onder de negen deelnemende instanties, waaronder Unicef, Novib en het Rode Kruis. World Vision is geen onderdeel van het SHO. Een discussie dus over de werkwijze en structuur van de SHO.

Yasmin Jaffri een jonge scenarioschrijfster van Pakistaanse afkomst vertelt hoe zij de afgelopen weken heeft ervaren. Vanaf de eerste schijnbare desinteresse tot aan de onverwacht hoge opbrengst van de inzamelingsactie.

Verder in de uitzending de vaste onderdelen; Big Bother en de Nacht van de VN.

Llinke Soep is een jongerenmagazine over praktisch idealisme op Radio 1. Presentator Marcel van der Steen besteedt wekelijks aandacht aan onderwerpen als milieu, mensen- en dierenrechten en mondiale verhoudingen.

LLinke Soep is een programma van LLiNK. LLiNK maakt programma's over mondiale verhoudingen, mensenrechten, dierenrechten, natuur en milieu. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Vanaf september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.

EINDE PERSBERICHT

--------------------------------------

Voor meer informatie, interviews en beeldmateriaal: Mattheus Bleijenberg: 010 288 2280 / 06-53353793
Yvonne Gispen: 010 288 2281