Gemeente Tilburg

Datum
21 oktober 2005

Tilburgse horeca en winkels zamelen geld in voor Tilburgs monument

Actieweekend voor Monument Tegen Zinloos Geweld

Dit weekend vinden er in verschillende horecazaken en winkels in de stad acties plaats voor het Tilburgse monument tegen zinloos geweld. Vanaf vrijdag 28 oktober tot en met zondag 30 oktober probeert de Tilburgse horeca zoveel mogelijk geld in te zamelen. Elke horecagelegenheid vult de acties op eigen wijze in. Zondag, tijdens de koopzondag, wordt gecollecteerd in de binnenstad en in de winkels.

Actiemaand

Oktober is de actiemaand van de Stichting Tilburgers Tegen Zinloos Geweld. De actie 200.000 harten, één gedachte is in volle gang. Ook de horecavereniging uit de stad vond dat dit niet onopgemerkt voorbij kon gaan.

Het monument

Het monument, een brons gegoten kabinetskast, wordt in het voorjaar van 2006 onthuld. Het monument is ontworpen door beeldend kunstenaar Guido Geelen. Voor de realisering van het monument is ongeveer E 80.000,- euro nodig. Burgemeester Vreeman is voorzitter van het Comité van Actie, dit comité bestaat uit ambassadeurs uit allerlei sectoren van de Tilburgse samenleving. Deze ambassadeurs proberen allemaal via verschillende acties geld in te zamelen voor het monument. Het is de bedoeling dat het monument van en voor alle Tilburgers wordt. Elke bijdrage is van harte welkom op giro 707000.

Voor meer informatie over de Stichting Tilburgers Tegen Zinloos Geweld kijk op www.tilburgerstegenzinloosgeweld.nl

Informatie voor de pers:

Thomas Heesters, woordvoerder burgemeester Vreeman, tel. 013 - 542 99 52 Jean-Pierre van der Meijs, horecaondernemer en ambassadeur in het Comité van Actie, tel. 013 - 463 17 16
Anton Jungerhans, contactpersoon midden en kleinbedrijf, tel. 013 - 581 00 10


---- --