Politie Friesland

milieu- en transportcontrole

Sint Nicolaasga 28-10-2005 - Donderdag is tussen 08.00 uur en 16.00 uur een milieu- en transportcontrole uitgevoerd aan de A6, ter hoogte van Sint Nicolaasga. De controle is in twee rijrichtingen uitgevoerd. In totaal werden 101 voertuigen gecontroleerd waarvan 16 keer afval, 8 keer gevaarlijke stoffen, 15 keer koelinstallatie en 62 keer overige voertuigen zoals kleine vrachtautos en bestelautos. Daarnaast zijn er 18 vreemdelingen gecontroleerd.

In totaal zijn er 32 processen-verbaal opgemaakt. De Douane maakte proces-verbaal op voor: 7 keer geen Eurovignet, 1 keer slaolie in plaats van dieselolie en 1 keer namaakgoederen.
Milieuspecialisten maakten proces-verbaal op voor: 1 keer vervoer van afval zonder papieren, 1 keer geen VIHB inschrijving, 1 keer verlopen CFK keuring bij koelauto.
Vreemdelingendeskundigen constateerden 2 overtredingen van de Vreemdelingenwet. Verkeersspecialisten maakten proces-verbaal op voor: 2 keer overschrijding van de maximumlengte, 1 keer voor een gladde band, 1 keer voor overbelading, 1 keer voor uitstekende lading, 1 keer voor gevaar voor het op de weg vallen van lading, 1 keer
overschrijding maximumsnelheid, 2 keer voor het niet tonen van een kentekenbewijs, 2 keer voor het niet tonen van een keuringsbewijs, 2 keer verlopen APK, 2 keer geen losbreekreminrichting, 1 keer ongeldig kenteken, 1 keer voor niet geijkte tachograaf en 1 keer voor geen inschrijving Eigen Vervoer.
Naast 18 politiefunctionarissen van politie Fryslân werkten ook 4 Douanemedewerkers en een medewerker van Provincie Fryslân aan de controle mee.