Rodamco


PERSBERICHT

RODAMCO EUROPE OPENT WINKELCENTRUM `SPAZIO' IN ZOETERMEER TER WAARDE VAN 57 MILJOEN

Amsterdam, 28 oktober 2005 - Rodamco Europe, de grootste beursgenoteerde onroerendgoedbelegger en -manager in de Europese winkelsector, opent morgen het nieuwe winkelcentrum `Spazio' in Zoetermeer. Dit complementeert het winkelcentrum `Stadshart Zoetermeer' met ongeveer 15.000 m2 verhuurbare nieuwe winkelruimte. De marktwaarde van 'Spazio', inclusief winkels, parkeerruimte en kantoren, bedraagt 57 miljoen en genereert een aanvangsrendement van 7,1%.

De totale verhuurbare oppervlakte van 'Spazio' bedraagt ongeveer 15.500 m² winkelruimte verspreid over 16 voornamelijk grootschalige units, ca 6.400 m² kantoren en een ondergrondse parkeergarage voor meer dan 700 auto's. De totale winkelruimte in `Stadshart Zoetermeer', waarvan Rodamco Europe 68% bezit, bedraagt inclusief `Spazio', ongeveer 70.000 m² verhuurbaar oppervlak en trekt naar verwachting 11 miljoen bezoekers per jaar. De waarde van Rodamco Europe's deel in `Stadshart Zoetermeer', inclusief parkeerruimte en kantoren, bedraagt 184 miljoen.

De totale beleggingsportefeuille van Rodamco Europe in Nederland bedraagt ongeveer 2,9 miljard, waarvan 86% in de winkelsector. `Spazio' draagt bij aan de opwaardering van het stadscentrum en trekt nationale en internationale winkelketens naar Zoetermeer, zoals H&M en Media Markt, die geïnteresseerd zijn in grootschalige units.

CEO Maarten Hulshoff: "'Spazio' versterkt de positie van Rodamco Europe in het zuidelijke deel van de Randstad en is een duidelijke illustratie van onze onroerend goed strategie: onze bestaande portefeuille laten groeien door uitbreiding en heerontwikkeling van onze topkwaliteit winkelcentra in onze thuismarkten in Europa. Met `Stadshart Zoetermeer' als een van onze top 25 objecten, is `Spazio' een goed voorbeeld van een uitbreiding die extra ruimte biedt aan nieuwe winkels en merken, waardoor winkelen in `Stadshart Zoetermeer' nog aantrekkelijker wordt."

(continuing page)
De ontwikkeling van `Spazio' is uitgevoerd in nauwe samenwerking met AMVEST, die 243 appartementen ontwikkelt in vier torens die grenzen aan `Spazio'.

De burgemeester van Zoetermeer, de heer J. Waaijer, en mevrouw K. Laglas, managing director van Rodamco Europe in Nederland, zullen samen de officiële opening verrichten van 'Spazio' op 29 oktober 2005 om 14:00 uur.

Meer informatie over `Spazio' is te vinden op de website www.spaziozoetermeer.nl

BEDRIJFSPROFIEL RODAMCO EUROPE N.V.
Topkwaliteit winkelcentra en winkels maken tezamen 88% uit van Rodamco Europe's beleggingsportefeuille van 8,1 miljard. Rodamco Europe is zowel belegger als manager van haar vooraanstaande winkelcentra, die vooral te vinden zijn in de thuismarkten in Nederland, Zweden, Frankrijk en Spanje. Dit maakt Rodamco Europe de grootste beursgenoteerde belegger en manager in de winkelsector in Europa. Rodamco Europe heeft een single A-rating met een stabiele outlook van Standard & Poor's. Rodamco Europe N.V. is een onafhankelijke beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal en kwalificeert als een Fiscale Beleggings Instelling (FBI) onder de Nederlandse wetgeving. In Nederland is geen vennootschapsbelasting verschuldigd wanneer aan alle condities van de Nederlandse Belasting Wet is voldaan. Rodamco Europe kwalificeert ook als een "Société d'investissements immobiliers coteés" (SIIC) onder de Franse wet. Als voldaan wordt aan de voorwaarden van de SIIC, hoeft in Frankrijk geen vennootschapsbelasting betaald te worden over de inkomsten uit en de vermogenswinst op Frans onroerend goed. Rodamco Europe staat genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Brussel. Rodamco Europe is een Euronext 100-onderneming, opgenomen in de Euronext Amsterdam Midkap Index (AMX). Rodamco Europe is eveneens opgenomen in de MSCI World Index. Meer informatie over Rodamco Europe is te vinden op de website www.rodamco.com.

---

---

(continuing page)

Noot voor de redactie (