Ingezonden persbericht


Persbericht

Bandenproject Noord-Brabant van start
Kenmerk
ZMVE.05.0083
Datum
28 oktober 2005
Doorkiesnummer
013-583 63 36
Het afdekken van voerkuilen met banden raakt steeds meer uit de tijd. Om die reden start de ZLTO in Noord-Brabant een actie om oude banden van de erven te halen. De actie kan op de financiële support van de provincie Noord-Brabant rekenen. De deelnemers betalen een instapbedrag en een bedrag per band. Aanmelden kan tot 1 december 2005. De inzameling is van december 2005 tot april volgend jaar.

Tegenwoordig komt het kuilvoer veelal in sleufsilo's te liggen die met een laagje zand of met een dekzeil worden afgedekt. Banden zijn daardoor veelal overbodig geworden. Om het beeld van het Brabants landschap vrij te houden van oude banden heeft de ZLTO een bandenactie ontwikkeld. "Als ZLTO vinden we het belangrijk dat het platteland netjes is. Via deze actie leveren we daaraan een bijdrage. We maken het boeren gemakkelijk om de banden in te leveren. Deze actie is een inhaalslag om een groot aantal banden uit het buitengebied te halen. We zijn blij dat de provincie onze actie onderstreept", aldus Peter Brouwers, portefeuille-houder Milieu bij de ZLTO.

De banden worden opgehaald en afgevoerd door Van den Hoogen Recycling BV. Het materiaal van de afgevoerde banden dient als brandstof voor cement-ovens. Zowel auto-, vrachtwagen-, trekker-, loader- als vliegtuigbanden worden ingezameld.

Het instapgeld is tien euro voor ZLTO-leden en 25 euro voor niet-leden. Daarbij komt een bedrag per band dat afhankelijk is van het aantal banden, de soort en de grootte van de band. Het aanmeldingsformulier staat op de ZLTO-site: www.zlto.nl/bandenactie. Verder staan op de site de bedragen per band (excl. btw) en de prijs die hiervoor normaal gerekend wordt.

De ZLTO is de vereniging van boeren en tuinders in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland. De ZLTO heeft zo'n 19.000 leden die ruim 12.000 agrarische bedrijven vertegenwoordigen.

Noot voor de pers: voor meer informatie M. Venner, woordvoerster ZLTO, telefoon 06-295 202 55 of 013-583 63 36.


---- --